Compania americana Charter Communications a anuntat ca va cumpara compania rivala Time Warner Cable printr-o tranzactie evaluata la 78,7 miliarde de dolari, potrivit Reuters. Sursa citata noteaza ca cei doi mari operatori de cablu isi unesc fortele pentru a concura mai usor in fata liderului de piata, Comcast, care la randul sau s-a aflat recent pe punctul sa achizitioneze Time Warner Cable.

Potrivit Reuters, Charter plateste pentru Time Warner 55,76 miliarde de dolari, dar trebuie acoperite si datoriile de 22,64 miliarde ale companiei.

In urma cu cateva saptamani, Comcast a trebuit sa se retraga din tranzactia in care se angajase cu Time Warner Cable, dupa ce autoritatile antitrust au avertizat ca aceasta ar aduce prea multa putere in mana unui singur actor de pe piata de cablu si internet de banda larga.

  • Potrivit Washington Post, Comcast si TWC ar fi controlat peste 50% din totalul conexiunilor la internet de banda larga din SUA, in timp ce preluarea TWC de catre Charter ar produce un competitor mai puternic pentru Comcast si pentru operatiunile reunite ale AT&T si DirecTV (acestea din urma asteapta, la randul lor, aprobarea autoritatilor pentru o fuziune evaluata la 48 de miliarde de dolari).