Americanul care sustine ca l-a ucis pe Osama bin Laden spune ca nu a primit nicio amenintare cu moartea, deoarece nu l-a insultat pe Profet. Fostul membru al trupelor speciale americane, care se afla la Bucuresti la invitatia McCann WorldGroup Romania si Thiess Holding, a povestit ca a tras de trei ori in liderul retelei teroriste al-Qaeda, de doua ori in cap si o data in inima.

Rob O'NeillFoto: Captura YouTube

Robert O'Neill a trecut de la cariera militara la consultanta in business si a deschis seria de conferinte pe teme de leadership, educatie, sport si inovatie, sub titulatura McCann/Thiess Conferences.

"Am ajuns intre etajul 2 si 3 si lunestitul se uita, eu eram dupa el si trebuie sa hotaresc cind atacam. Cand l-am vazut, mi-am dat sema ca era el, dupa haine, barba, nas, turban si l-am impuscat de trei ori", a spus O'Neill.

Fostul militar american a precizat a tintit o data inima si de doua ori gura lui bin Laden, pentru a fi sigur ca acesta este ucis, in conditiile in care exista riscul sa aiba asupra sa o centura de explozibil.

Robert O'Neill nu regreta misiunea la care a participat si spune ca a facut asta pentru Turnurile Gemene si copii care au murit in urma atentatelor din 11 septembrie.

El a mentionat ca nu a primit nicio amenintare cu moartea: "Primesc amenintarile cei care il insulta pe Profet, eu nu am facut-o".

Grupul de comunicare McCann WorldGroup Romania si Thiess Holding, compania lui Adrian Thiess, care acum cinci ani l-a adus pe Mihail Gorbaciov la Bucuresti, lanseaza o serie de conferinte pe teme de leadership, educatie, sport si inovatie, sub titulatura McCann/Thiess Conferences. La primul eveniment au fost invitati Robert O'Neill, fostul militar american care sustine ca el a tras glontul care l-a ucis pe Osama Bin Laden in raidul din 2011, si contraamiralul in retragere Scott Moore, responsabil in mai multe operatiuni de amplare ale fortelor americane din ultimele decenii.

"Vrem sa vedem doi dintre combatantii care au dus greul multor operatiuni - sa avem o felie din viata lor transpusa si la noi in Romania, poate gasim si noi mai multa inspiratie", spunea, la finele lui martie, directorul general al McCann WorldGroup Romania, Bogdan Enoiu.

Seria de conferinte are drept scop sa prezinte publicului roman "cum este vazuta lumea din perspectiva unor eroi mondiali", la evenimente fiind asteptati in special manageri, dar si "oricine vrea sa fie mai bun in ceea ce face si (...) vrea sa vada oameni care au facut istorie recenta", dupa cum a spus Enoiu.

  • Robert O'Neill - team leader, Naval Special Warfare Development Group, cunoscut in special pentru faptul ca, anul trecut, a declarat ca el l-a impuscat pe Osama in raidul de la Abbottabad din 2011, declaratie ce a starnit criticile multor fosti colegi care au spus ca in munca lor militarii nu trebuie sa caute recunoastere publica pentru actiunile pe care le intreprind. Lui Robert O'Neill ii este atribuita si participarea la operatiunea de salvare a Capitanului Phillips in cazul navei Maersk Alabama, capturata de pirati in Oceanul Indian. In discursul pe care-l va sustine la Bucuresti, deviza sa este "Never quit!"
  • Scott Moore - Contraamiral in rezerva - US Navy Seal, comandant adjunct la Naval Special Warfare Command (care a coordonat echipele in actiuni militare precum Desert Storm, Just Cause (Panama), cele din Bosnia, Mogadishu, Haiti sau cele de dupa 11 septembrie 2001. A fost si director pentru contra-terorism la Consiliul National de Securitate si director adjunct pentru operatiuni speciale la Pentagon. El va vorbi la Bucuresti despre "Munca in echipa".