Agentia Cohn&Jansen JWT a castigat marele premiu la editia din acest an a Premiilor Effie, dedicate eficientei in publicitatea romaneasca. Grand Effie a fost primit, la gala de marti seara, pentru campania "Purity Test" realizata pentru Aqua Carpatica. In total, la Effie 2015 au fost acordate in total 26 de premii pentru 12 agentii si companii. In deschiderea evenimentului, Mihai Barsan, presedintele IAA Romania - asociatie ce a co-organizat aceste premii - a facut trimitere la cazul #pitch2015, salutand audienta cu "Hello, pitches". El a glumit pe seama faptului ca la aceasta gala au fost prezente mai putine agentii decat la briefingul de saptamana trecuta al Carrefour.

  • Premiile Effie sunt cel mai important eveniment al pietei de publicitate din Romania si sunt acordate anual pentru eficienta in publicitate (rezultate de vanzari si atingerea obiectivelor de comunicare), evenimentul fiind organizat de International Advertising Association Romania (IAA Romania), in parteneriat cu Uniunea Agentiilor de Publicitate din Romania (UAPR) si implementat de The Institute.

In total, la editia din acest an au fost inscrise 99 de campanii. La final, rezultatul a fost: 1 Grand Effie, patru trofee de aur, noua de argint si 12 de bronz.

  • Au fost premiate agentiile si companiile: 23 Communication Ideas, Cohn&Jansen JWT, DDB Romania, Digital Star, Geometry Global Romania, GMP Advertising, Graffiti BBDO, Leo Burnett Group, McCann Worldgroup Bucharest, Publicis Romania, Orange Romania, The Geeks.
  • Aur au primit Publicis Romania, cu o campanie pentru Visa; Cohn&Jansen JWT, tot cu Aqua Carpatica; McCann Worldgroup Bucharest (succes durabil pentru Vodafone Romania): Orange Romania (campania "Dance with Millidge and Doig").

Editia din acest an a Effie a avut loc la o saptamana dupa deja celebrul briefing organizat de Carrefour cu agentiile de publicitate locale, eveniment la care au participat multe zeci de agentii. Situatia de atunci, ironizata pe larg in retelele sociale, i-a facut pe unii participanti sa comenteze ca "se simt ca la Effie" la ceea ce ar fi trebuit, in opinia lor, sa fie o intalnire a clientului cu un numar restrans de agentii. Detalii despre acest caz - aici.

Dupa sedinta Carrefour cu publicitarii, IAA Romania, organizatie ce reprezinta interesele intregii piete de publicitate (agentii, clienti, media), a evitat o pozitie clara pe aceasta tema. O pozitie mai detaliata a fost exprimata - cu ironiile de rigoare, in prima parte - la Gala Effie de presedintele IAA, Mihai Barsan.

VIDEO - Mihai Barsan la Gala Effie:

Glume serioase dupa #pitch2015. "Hello pitches!" -Salutul sefului iaa romania la startul effie 2015: mai putine agentii la premiile eficientei in publicitate decat la briefingul carrefour

Posted by Costin Ionescu on Tuesday, June 2, 2015