O jurnalista a postului public britanic BBC va fi vizata de o procedura disciplinara dupa ce a difuzat din greseala prin Twitter un mesaj fals despre moartea reginei Elizabeth a II-a, in timpul unui exercitiu privind procedurile de lucru in cazul decesului monarhului, potrivit Mediafax.

Jurnalista BBC Ahmen Khawaja a difuzat pe propriul cont de Twitter mesajul: "Regina Elizabeth a fost transportata de urgenta la Spitalul "Regele Edward al VII-lea" din Londra. In scurt timp va fi transmis un comunicat oficial". Dupa scurt timp, jurnalista de la BBC News a transmis un alt mesaj: "Regina Elizabeth a decedat".

Ulterior, reporterul a sters mesajele, precizand ca a fost vorba de o "alerta falsa". Ulterior, ea a revenit cu precizari: "Telefonul a fost lasat nesupravegheat acasa... Imi cer scuze daca am deranjat pe cineva!".

BBC a prezentat scuze pentru incident, admitand ca s-a produs in cursul unui exercitiu privind procedurile protocolare pe care postul public de radioteleviziune britanic trebuie sa le aplice in cazul decesului reginei Elizabeth a II-a, in varsta de 89 de ani.

"In cursul unui exercitiu tehnic pentru un obituar, prin Twitter au fost transmise din greseala mesaje, de pe contul unui jurnalist BBC. (...) Mesajele au fost sterse rapid; prezentam scuze", a comunicat BBC.

Ahmen Khawaja este producator la sectia de stiri a BBC. Jurnalista va fi vizata de o procedura disciplinara din cauza incidentului.