UPDATE Guvernul, generos cu televiziunile de stiri: 15 milioane de euro pregatiti ca ajutor de stat pentru posturile TV in anul electoral 2016

de Red. Stiri     HotNews.ro
Miercuri, 10 iunie 2015, 17:31 Economie | Media & Publicitate


Breaking News
Foto: Captura YouTube
Guvernul a aprobat miercuri printr-o Ordonanta de Urgenta acordarea unui ajutor de 15 milioane de euro pentru posturile TV "care produc si difuzeaza emisiuni cu specific de informare, educare si cultural de interes public", potrivit unui comunicat al Executivului. In comunicat nu se arata cine va decide destinatia banilor (spre ce televiziuni se duc fondurile).

Ajutorul de stat vine in a doua jumatate a anului 2015 si in tot anul 2016 (anul pre-electoral si anul electoral). Ajutorul de la Guvern vine intr-o perioada in care multe din posturile de stiri au probleme financiare, pe o piata care nu poate sustine atat de multe posturi (5 posturi TV de stiri, mai mult decat in Franta sau Germania, de exemplu).

 • UPDATE Vezi mai jos ce spune despre decizia de azi a guvernului initiatorul proiectului fondului audiovizual, membrul CNA Valentin Jucan

Guvernul inlocuieste practic proiectul initial referitor la infiintarea unui fond audiovizual cu bani de la distribuitorii TV - proiect criticat dur de cablisti - cu un ajutor venit direct din bugetul de stat.

Perioada de valabilitate a schemei de ajutor de stat este 1 iulie 2015 - 31 decembrie 2016, insa va putea fi prelungita.

Dupa ce marile companii de cablu si telecom au protestat fata de proiectul fondului audiovizual, Digi24 a anuntat ca ministrul Comunicatiilor a spus ca amana acest proiect, dar nu renunta la el, urmand sa aiba discutii cu partile interesate.

Potrivit Guvernului, schema de ajutor de stat se va elabora in conformitate cu legislatia europeana in materie de ajutor de stat si va fi aprobata prin Hotarare de Guvern, act normativ care va stabili criteriile de eligibilitate a beneficiarilor, numarul estimativ al acestora, categoriile de cheltuieli eligibile, precum si procedura de acordare si monitorizare.

Reamintim ca o versiune initiala a OUG prevedea ca banii vor proveni din incasarile cablistilor si furnizorilor, dar acestia au acuzat Guvernul ca a luat decizia fara sa ii consulte.

Pentru aceasta initiativa de sprijin direct pentru televiziuni nu a existat absolut nici o dezbatere publica. Pana acum a fost consultat CNA doar pentru proiectul anterior.

De asemenea, nu e clar de unde provine caracterul de urgenta al acestei noi initiative, in conditiile in care exista sectoare media mult mai afectate de criza, precum presa scrisa. In acelasi timp, e de remarcat ca majoritatea televiziunilor de stiri au o politica editoriala prietenoasa cu guvernul Ponta, in timp ce presa scrisa a mentinut un oarecare echilibru editorial.

CNA, in discutiile pe marginea proiectului initial de OUG, propusese ca forma de sprijin pentru televiziuni sa vizeze doar emisiuni educative si culturale. OUG-ul anuntat astazi de guvernul Ponta a inclus si emisiunile informative.

UPDATE Initiatorul primului proiect de OUG referitor la un sprijin financiar pentru televiziuni, Valentin Jucan, a spus miercuri pentru HotNews.ro ca este multumit de faptul ca guvernul a ajuns la o concluzie pe care a semnalat-o inca de cand a facut propunerea fondului audiovizual, anume ca un astfel de ajutor este compatibil cu legislatia europeana. El a notat, pentru HotNews.ro, faptul ca prin decizia de azi guvernul elimina complicatiile "cu cablistii" si abordeaza direct ideea ajutorului de stat, mentionata de el de la bun inceput.

Jucan arata, in scrisoarea din aprilie prin care facea propunerea legata de fondul audiovizual:

"Tinand cont de prevederile articolelor 107-109 din Tratatul privind Uniunea Europeana si Tratatul privind Functionarea Uniunii Europene (Sectiunea 2- Ajutoarele de stat), instituirea Fondului audiovizual este compatibila cu piata interna a Uniunii, deoarece:
    -   potrivit Directivei 2010/13/UE a Parlamentului european si a Consiliului (din 10 martie 20101), privind coordonarea anumitor dispozitii stabilite prin acte cu putere de lege sau acte administrative in cadrul statelor membre cu privire la furnizarea de servicii mass-media audiovizuale (Directiva serviciilor mass-media audiovizuale) "serviciile mass-media audiovizuale sunt, in egala masura, servicii culturale si servicii economice", iar importanta lor pentru societatile democratice este in crestere, in special prin asigurarea libertatii de informare a diversitatii de opinie si a pluralismului, precum si pentru educatie si cultura;
    - articolul 107 alin. (3) din Tratatul privind Uniunea Europeana prevede faptul ca, pot fi considerate "compatibile cu piata interna" "ajutoarele destinate sa promoveze cultura si conservarea patrimoniului in cazul in care acestea nu modifica in mod nefavorabil conditiile schimburilor comerciale si de concurenta in Uniune, intr-o masura care contravine interesului comun""

Jucan a precizat ca, in conditiile actuale, "ma voi lupta ca normele de aplicare sa fie corecte si echitabile pentru toate televiziunile, sa nu favorizeze pe una sau alta, sa fie in interesul cetatenilor".


Comunicatul Guvernului:

Producția și difuzarea de emisiuni de interes public cu specific de informare, educare şi cultural vor fi susținute printr-o schemă de ajutor de stat

 

Guvernul a aprobat, printr-o Ordonanță de Urgență, unele măsuri pentru susținerea operatorilor economici din domeniul audiovizual care produc și difuzează emisiuni cu specific de informare, educare și cultural de interes public. În acest scop, Guvernul a decis că operatorii economici din domeniul audiovizual pot beneficia de finanțare în baza unei scheme de ajutor de stat al cărui buget va fi în sumă de 67,5 milioane de lei, respectiv echivalentul a 15 milioane de euro, cu posibilitatea suplimentării acestuia. Perioada de valabilitate a schemei de ajutor de stat este 1 iulie 2015-31 decembrie 2016, însă va putea fi prelungită. Schema de ajutor de stat se va elabora în conformitate cu legislația europeană în materie de ajutor de stat și va fi aprobată prin Hotărâre de Guvern, act normativ care va stabili criteriile de eligibilitate a beneficiarilor, numărul estimativ al acestora, categoriile de cheltuieli eligibile, precum și procedura de acordare și monitorizare.

               Un capitol al actului normativ adoptat astăzi include măsuri necesare pentru asigurarea tranziției de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră și implementarea serviciilor multimedia la nivel național.

Potrivit noilor reglementări, emisia pe cale radio terestră a serviciilor publice şi private de televiziune în sistem analogic, în banda de frecvențe radio 174-230 MHz [banda VHF (very high frequency)], poate continua, cu caracter temporar, până la data de 31 decembrie 2016, atât pentru postul public de televiziune, cât și pentru posturile private de televiziune ce emit în această bandă. Continuarea emisiei în această bandă de frecvențe radio este posibilă în baza unui acord tehnic, eliberat de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, cu respectarea următoarelor condiții cumulative:

Ø  nu produce interferențe stațiilor de radiocomunicații ce utilizează spectrul radio în conformitate cu angajamentele internaționale la care România este parte;

Ø  nu beneficiază de protecție radio din partea stațiilor de radiocomunicații ce utilizează spectrul radio în conformitate cu angajamentele internaționale la care România este parte;

Ø  la data intrării în vigoare a prezentei legi, frecvenţele radio pentru furnizarea pe cale radio terestră a serviciilor publice şi private de televiziune în sistem analogic în banda VHF să fi fost deja alocate/repartizate.

De asemenea, drepturile de utilizare a frecvențelor radio acordate conform Legii nr. 504/2002 a audiovizualului, cu modificările şi completările ulterioare, pentru furnizarea pe cale radio terestră a serviciilor publice de radiodifuziune, pot fi extinse, cu caracter temporar, până la data de 31 decembrie 2016. După acest termen, utilizarea frecvențelor radio pentru furnizarea pe cale radio terestră a serviciilor publice de radiodifuziune, este condiționată de obținerea unei licențe de emisie în condițiile legii. Această licență de emisie va fi valabilă 9 ani și va fi acordată în condițiile prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicațiile electronice, aprobată, cu modificări și completări, prin Legea nr. 140/2012, cu modificările și completările ulterioare.

Decizia privind continuarea temporară a emisiei pe cale radio terestră a serviciilor publice şi private de televiziune în sistem analogic, în banda de frecvențe radio 174-230 MHz, a fost luată având în vedere că implementarea rețelei de comunicații electronice necesară pentru furnizarea serviciilor publice de televiziune în sistem digital terestru este întârziată.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12295 vizualizari

 • +32 (34 voturi)    
  Exact ca-n epoca nastase... (Miercuri, 10 iunie 2015, 17:41)

  Johanis [utilizator]

  mare grija cu presa! Poate suntem tolerati mai usor!
  • +12 (20 voturi)    
   mda... (Miercuri, 10 iunie 2015, 18:59)

   Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

   chiar mai rau...

   ala a plecat de la putere, asta nu vrea sa plece.
   • -2 (16 voturi)    
    deloc mai rau (Joi, 11 iunie 2015, 0:06)

    numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

    Ala a plecat cand si-a terminat mandatul si nu pentru ca a vrut, ci pentru ca a pierdut alegerile. La fel o sa fie si cu asta.
    • +4 (12 voturi)    
     Ei na.. (Joi, 11 iunie 2015, 1:27)

     Alius [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

     ."asta" nu a pierdut alegerile?

     Bai cum le intoarceti voi cu cheita.
     • +6 (6 voturi)    
      doar au 15 mil (Joi, 11 iunie 2015, 2:21)

      tz3p3s [utilizator] i-a raspuns lui Alius

      de cheltuit... sigur ca le intorc
      • +1 (1 vot)    
       Hmm (Joi, 11 iunie 2015, 8:16)

       Gamma [anonim] i-a raspuns lui tz3p3s

       Mai ramane sa ma oblige sa-mi iau televizor ...
    • +3 (3 voturi)    
     Asta o sa plece cu sapun in buzunar (Joi, 11 iunie 2015, 5:11)

     Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

     Si cu fulgi de gasca pe post de costum.
  • +20 (32 voturi)    
   Antena 3 (Miercuri, 10 iunie 2015, 19:21)

   iskander [anonim] i-a raspuns lui Johanis

   Cu alete cuvinte dragi cetateni, va place nu va place Antena 3, o veti sponsoriza din buzunarele vostre!

   Mi se pare scandalos ... nici o urma de bun simt - totul e pe fata.

   Sa fi vazut macar un criteriu de eligibilitate al finantarii - de ex. nici un derapaj in ultimul an (amenzi de la CNA), etc.

   Oricum , faptul ca e OUG este o evidenta a intentiei - Ponta OUG ...
   • -3 (13 voturi)    
    Partial adevarat (Miercuri, 10 iunie 2015, 21:52)

    Omega66 [anonim] i-a raspuns lui iskander

    Este adevarat ceea ce spui dar sa stii ca Realitatea si B1 sunt televiziunile care vor beneficia cu adevarat de pe urma acestor "subventii sociale". Desi banii sunt bineveniti pentru toata lumea , trusturile Intact si Media Pro sunt pe profit si nu cred ca au nevoie de asa ceva. Nu uita ca B1, prin anumiti moderatori, a admis in mod public ca are nevoie de acesti bani. Din cate stiu eu ceilalti nu au facut-o. Pentru unii reprezinta salvarea de la faliment, pentru altii e doar un bonus financiar binevenit.
    • +2 (2 voturi)    
     Pierzi esentialul (Joi, 11 iunie 2015, 10:28)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Omega66

     A ajunta cu 15 mil de euro televiziunile de stiri in prag de campanie electorala echivaleaza cu mita electorala. Cum crezi ca se vor comporta televiziunile care tocmai ce sunt ajutate de premierul Ponta cu candidtatii partidului condus de Ponta?

     In orice tara civilizata, chestia asta se numeste clar conflict de interese. In lumea uslamului, unde totul se rezolva cu mica atentie, cu mica smechereala, cu mica pila, cu micul nepotism, chestiile astea ajung sa para normale...

     Ma doare undeva ca beneficiar va fi B1 sau realitatea. A da ajutor de stat televiziunilor in prag de campanie electorala e conflict de interese. Punct.
     Asta ca sa nu mai spun ca cei 15 mil de euro pot fi folositi in scopuri mai nobile decit finantarea televizinilor de stiri. De ce nu se cheltuie banii astia pe modernizarea unei maternitati, pe renovarea unui azil de batrini, pe renovarea unei case de copii, a unei scoli de la tara unde buda e in fundul curtii si o data la 2 ani cade citeul copil in ea? Ce anume califica ajutorul asta de stat directionat fix spre televiziunile de stiri in prag de campanie electorala?
    • 0 (2 voturi)    
     Eligibilitate (Joi, 11 iunie 2015, 11:14)

     Iskander [anonim] i-a raspuns lui Omega66

     Foarte probabil sa fie cum spui insa este clar pentru oricine ca in lista unor criterii clare de finantarea se va face discretionar = mita electorala.

     Nu ma astept la altceva de la initiatorii OUG. Tocmai pentru ca e OUG.

     Unde e urgenta???
   • 0 (0 voturi)    
    Scrie ceva (Vineri, 12 iunie 2015, 0:40)

    CristinaStanescu1 [anonim] i-a raspuns lui iskander

    despre Antena 3 ? A spus ca numai Antena 3 primeste bani ?
  • -10 (20 voturi)    
   Să vă traduc! (Miercuri, 10 iunie 2015, 22:40)

   casandra [anonim] i-a raspuns lui Johanis

   Nu vă mai gonflați de atâta indignare! Știți ce semnificație are măsura? Vă aduceți aminte că s-a hotărât ca statele membre NATO și UE să ia măsuri pentru contracararea propagandei domnului Putin? Păi, voi cum credeați că o se se întample asta? Televiziunile sunt private, posturile de radio sunt private. Vrem, să ”cânte” o anumită melodie, trebuie să dăm banii.
   Chiar nu mai gândiți deloc și cu mintea din dotare?.
   • +10 (12 voturi)    
    ai un plus (Joi, 11 iunie 2015, 2:29)

    tz3p3s [utilizator] i-a raspuns lui casandra

    dar doar pt ca sa iti analizeze si altii ce ai debitat.

    adica intr-un Stat fost comunist ... care se chinuie sa traga catre vest dar nu poate datorita smecherilor ce conduc Mass-Media, Biserica si alte structuri - tu ii sponsorizezi pe toti sperand sa... CE ?!

    SA PRINDA VITEZA SI MARE SPRE EST ?!
   • 0 (2 voturi)    
    Aitit a reusit sa gindeasca "mintea din dotare"? (Joi, 11 iunie 2015, 10:31)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui casandra

    Deci televiziunile de stiri trebuie platite ca sa "cinte" impotriva lui Putin? Pe cite posturi TV ai vazut tu propaganda pro-putin? Gogomania asta n-o crede nici ultimul asistat social. Alta minciuna mai inteligenta n-a descoperit "mintea din dotare"?
  • +2 (2 voturi)    
   DE CE NU IESIM IN STRADA TOTI? (Joi, 11 iunie 2015, 10:02)

   Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

   nu sunt bani pt aparatura medicala in spitale (800 000 € un computer tomograf) si mor oameni (care n-au bani sa mearga la privat) din cauza asta, iar ei dau 15 mil.€ pt niste mancatori de kkt pe care ii vezi la toate tv de stiri zi si noapte!
 • +11 (19 voturi)    
  mita pe fata... (Miercuri, 10 iunie 2015, 17:47)

  liviu_ [utilizator]

  mita psd pentru televiziunile suspuse...
  MARE atentie! nu au spus cum se vor imparti banii!!! deci daca nu pleaslavesti zeul puie monta nu primesti banuti!!!
  • -1 (1 vot)    
   corect (Joi, 11 iunie 2015, 11:04)

   Gobelin [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   tratatul UE vorbeste despre salvarea traditiilor si a patrimoniului, pentru asta se poate da ajutor de stat.
   deci nu poate da bani pentru a salva pe cineva de la faliment.
   iar din cate stiu eu, Jos Basescu nu face parte din patrimoniul cultural.
   sau, cel putin, nu inca :)
   deci da, trebuia precizat acest lucru, ca banii se vor da pentru emisiuni culturale, pentru sustinerea traditiilor si valorilor de patrimoniu ale culturii.
   hei, dar stai putin, tocmai asta facea TVR Cultural inainte sa-l inchida.
   cum cine? tot guvernul Ponta.
  • 0 (0 voturi)    
   De unde ai dedus (Vineri, 12 iunie 2015, 0:43)

   CristinaStanescu1 [anonim] i-a raspuns lui liviu_

   aberatia asta ? Banii se vor imparti in functie de audienta .
 • +9 (13 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 10 iunie 2015, 17:48)

  [anonim]

 • +14 (18 voturi)    
  Mai bine sa dea la spitale si la scoli! (Miercuri, 10 iunie 2015, 17:50)

  MirceaDude [utilizator]

  Bani publici dati la televiziuni evident particulare si TVA scazut la bere. Vor ca prostii sa bea bere si sa se "cultive" in fata televizorului.

  Ahhh imi vine sa pun mana pe arma si sa ii casapesc pe toti.

  IN STRADA ROMANI!
  REVOLUTIA V2 TREBUIE SA VINA PESTE EI.
 • +9 (13 voturi)    
  Ca pe vremea lui Nascase (Miercuri, 10 iunie 2015, 17:51)

  artemis [anonim]

  Sa vedem ce televiziune isi mai permite sa injure guvernul (nu spun ca s-ar fi inghesuit multe pana acum). S-ar rasuci in mormant Ceausescu daca ar vedea ce spectacole omagiale se vor ponta pentru Monta.
  • -1 (1 vot)    
   ... (Joi, 11 iunie 2015, 10:56)

   yas [anonim] i-a raspuns lui artemis

   daca televiziunile au demnitate si vor sa ramana independente ar trebui sa refuze banii sau sa-i redirectioneze spre case de copii si azile, unde cu siguranta e mai greu decat intr-o televiziune.
 • +5 (9 voturi)    
  Misto, (Miercuri, 10 iunie 2015, 17:52)

  gica [anonim]

  In multe locuri nu era neutra presa chiar si fara acesti bani, acum ca executivul le va da si ceva bani sa vezi, cati de-al de Badea vor aparea, facand nu alceva decat emisiuni educative.
  Sunt curios cati bani vor obtine Antenele, mai ales pentru emisiunile culturale de pe Antena 3.
  Urasc cand guvernul aloca bani, companiilor private, in conditiile in care mai sunt foarte multe de facut in sectorul de stat.
  Sa traiesti mai Voctorel, dar lasa-ne si pe noi sa o facem.

  Gica
 • +15 (17 voturi)    
  Mi-e scarba! (Miercuri, 10 iunie 2015, 17:52)

  transalpinarum [utilizator]

  cand in spitale nu sunt medicamente, cand salariile in invatamant si medicina sunt vai mama lor, puie monta da bani la televiziuni, asta intr-o tzara rupta-a *ur ca romania...
  • +6 (8 voturi)    
   in spitale..sunt cutii NEdesfacute (Miercuri, 10 iunie 2015, 21:52)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui transalpinarum

   de aparatura medicala pentru ca garnitura p$D..nu a luata shpagile !!!!
 • +14 (16 voturi)    
  Superb (Miercuri, 10 iunie 2015, 18:00)

  nescu [utilizator]

  Am ajuns sa-i finantam din buget pe derbedeii de la haznalele varanului, ghita si restul mafiotilor
 • +6 (10 voturi)    
  Creste audienta? (Miercuri, 10 iunie 2015, 18:00)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Ma indoiesc. Posturile de stat sunt aservite si slugarnice. Efect nul. Bani cheltuiti de pomana.
  • +8 (12 voturi)    
   Sunt bani din buzunarul tuturor romanilor (Miercuri, 10 iunie 2015, 19:58)

   RoFa [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   dati pentru viitoare campanie a PSD care va incepe la 1 iulie 2015 si se va sfarsi, in cel mai bun caz, in noiembrie 2016. Audienta posturilor de televiziune va creste implicit pentru ca nu vor mai exista mai mult de 2-3 posturi care vor refuza sa intre in aceasta hora sponsorizata a manipularii PSD-iste.
  • +1 (3 voturi)    
   posturile de stat (Joi, 11 iunie 2015, 7:42)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   or fi, nu zic nu, ca doar tvr stim de cine e condusa.
   e vorba insa de sponsorizarea din banii tuturor a posturilor de stiri (zice puie monta) particulare si, care, cred eu, in mod predilect va fi romanica tv a lui ghita.
   e la fel cum s-a procedat si cu sponsorizarea catedralei mantuirii prostiei. nu a contat ca vrei sau nu vrei, ca esti ortodox sau apartii altui cultreligios, s-au dat bani de la buget.
   si toate astea in conditiile in care invatamantul si sanatatea sunt la pamant.
   nu conteaza ca praful si pulberea se va alege si se alege de invatamant si sanatate, conteaza doar sa ne alegem noi, hotii, sa ne mai tragem de-un mandat de imunitate, etc.
 • +10 (14 voturi)    
  TV (Miercuri, 10 iunie 2015, 18:08)

  eu [anonim]

  E clar. Bani pentru Latrima3!
 • +10 (14 voturi)    
  Propaganda (Miercuri, 10 iunie 2015, 18:08)

  Dan [anonim]

  trebuie finantata
 • +6 (10 voturi)    
  15 mil. (Miercuri, 10 iunie 2015, 18:14)

  I [utilizator]

  pentru Romania 15 mil. inseamna ca i-a cumparat cu totul... nu mai e ajutor.
 • +12 (16 voturi)    
  Puneti poza cu Antena 3 (Miercuri, 10 iunie 2015, 18:21)

  Vlad [anonim]

  Puteati foarte bine pune poza cu Antena 3 la articol.

  E clar ce fel de televiziuni sunt vizate de "sponsorizare".
  • +5 (9 voturi)    
   Din pacate (Miercuri, 10 iunie 2015, 20:01)

   RoFa [utilizator] i-a raspuns lui Vlad

   vor pune multi botul la "sponsorizare". B1 TV a inceput de ceva vreme sa dea semne ca "simte" ceva - probabil ca totusi banii au miros iar lor le functioneaza bine simtul olfactiv.
   • +3 (7 voturi)    
    varanul este actionar labeunu tv (Miercuri, 10 iunie 2015, 21:56)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui RoFa

    dupa plecarea colonelului turcesu..ati auzit pe buze mushtarii aka pastorul sau Shpagasin spunand ceva de "rau" ? nu..au aceeasi actionariat !!!!..l au avut din totdeauna !!!
 • +8 (10 voturi)    
  perfect, ce urmeaza (Miercuri, 10 iunie 2015, 18:32)

  Escu [anonim]

  cu constitutia o rezolvam in curand, DNA-ul nu mai apuca toamna, alimentul "bere" a fost ieftinit, circ pe la televiziunile "informative ;-) sanki" pe bani dati printr-o hotarare de la guvern... In 2016 ne vor promite lapte si miere in Uniunea Vamala Euroasiatica.
 • +13 (17 voturi)    
  Q: De ce TV-urile de stiri (toate private) (Miercuri, 10 iunie 2015, 18:33)

  artistul000 [anonim]

  au nevoie de ajutor de stat?

  A: pentru ca sustin masina de propaganda a guvernului.

  Q: De ce restul de agenti economici nu primesc ajutoare de la stat?
  A: pentru ca suntem prosti.

  Q: De ce am ajuns aici?
  A: pentru ca am fost si suntem prosti.

  Q: Se va schimba ceva?
  A: Nu curand. Pentru ca prostia trebuie platita intai.
 • +13 (17 voturi)    
  Extraordinar, (Miercuri, 10 iunie 2015, 19:12)

  Dani [anonim]

  copii nu vor avea ABECEDARE nici anul acesta, pe strazi se moare intr-o veselie ca nu avem autostrazi , spitalele sunt ca dupa razboi si Ponta arunca cu milioanele de euro in televiziuni ! HUOOOO
 • +15 (19 voturi)    
  Cum adică vine asta (Miercuri, 10 iunie 2015, 19:13)

  CiprianNicolae2 [anonim]

  să se dea din banii mei unor entităti private ? Ăstia sunt normali la cap ? Cu ce drept imi dau ei o parte din contributiile mele celor două haznale de partid a3 si rtv ?
  • +2 (2 voturi)    
   se folosesc (Joi, 11 iunie 2015, 7:46)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui CiprianNicolae2

   in mod abuziv, evident, de dreptul reprezentativitatii dat de castigarea alegerilor parlamentare.
   ca sa parafrazez o zicatoare din popor, nu conteaza ca-s prosti (in cazul nostru hoti) daca-s multi.
 • +14 (16 voturi)    
  banii nostri pentru laturile de la Antena 3 ?! (Miercuri, 10 iunie 2015, 19:19)

  lili [anonim]

  Si pentru osanale lui Ponta?!
  Romania arata deja ca o dictatura, o dictatura la dispozitia lui Ponta!
  Asa arata o dictatura, un conducator contestat care taie si spanzura!
 • +17 (21 voturi)    
  astia's nebuni la cap (Miercuri, 10 iunie 2015, 19:26)

  eGerula [utilizator]

  Eu cotizez la aparat aer conditionat in clasa la copil, proiector, tabla, jaluzele, dulapuri si astia dau bani la televiziuni.
  Mai nenorocitilor, aveti scoli si spitale in lumea a 3-a in Romania.
 • +6 (10 voturi)    
  Întrebare (Miercuri, 10 iunie 2015, 19:42)

  Barosanu_nr1 [utilizator]

  Emisiunile cu specialiști în nimic prezentați ca formatori de opinie se vor încadra oare la... emisiuni de informare?
  • +2 (2 voturi)    
   viitoarele (Joi, 11 iunie 2015, 7:49)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Barosanu_nr1

   "emisiuni de informare" ale tuturor televiziunilor, acum si particulare, nu sunt altceva decat sedintele de invatamant de partid de pe vremea lui ceasca, prezentate in forma moderna a secolului XXI.
  • 0 (0 voturi)    
   Nu (Joi, 11 iunie 2015, 10:26)

   JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui Barosanu_nr1

   Alea-s emisiuni culturale.
  • 0 (0 voturi)    
   da (Joi, 11 iunie 2015, 10:53)

   yas [anonim] i-a raspuns lui Barosanu_nr1

   normal, mai mult, incepand cu aceasta ordonanta trebuie sa considerati ca îi platiti chiar dvs. in calitate de contribuabil.
 • +8 (10 voturi)    
  astia nu se lupta sa stea la putere pentru a fura (Miercuri, 10 iunie 2015, 19:59)

  cristi_an [anonim]

  ci pentru a nu intra la PUSCARIE!
  si o fiara incoltita face prapad..
 • +11 (13 voturi)    
  unde se duc taxele romanilor!! (Miercuri, 10 iunie 2015, 20:01)

  mety [utilizator]

  loazele functioneaza cu taxele tale!!
  fii un bun roman si vor banii pentru toti hotii!
  mai laes pentru latrine, romania lu ghizda si mai nou b1tv!!
 • +7 (9 voturi)    
  unde sunt "latraii" de serviciu? (Miercuri, 10 iunie 2015, 20:31)

  cornel [anonim]

  alde mazeta, gigi kent, antibasescu...
  le-a dat liber sau i-a dat afara.
  postacii bolsevici lipsesc in totalitate
 • +7 (9 voturi)    
  ilegal (Miercuri, 10 iunie 2015, 20:51)

  alin [anonim]

  Pe noi ne-a intrebat cineva?
  Aida astia sint banii nostri, eu platesc deja cablu, de ce sa mai platesc inca o data? Ca doar sint banii mei. Ca si cum guvernul decide sa se scumpeasca cablu tv. Ai tv sau nu, te uiti, nu te uiti, tu trebuie sa platesti.
  Avocatul poporului vad ca e cel mai bleg roman, asta nu misca un deget, ce se pricepe el la proceduri legale, ilegale, legi, etc.
 • -2 (6 voturi)    
  Singura solutie (Miercuri, 10 iunie 2015, 20:53)

  Gila [anonim]

  Domnule Presedinte !
  Va rog sa faceti un referendum pentru un parlament MONOCAMERAL cu 200 de alesi !
 • +6 (10 voturi)    
  idei? (Miercuri, 10 iunie 2015, 21:01)

  nepontac [anonim]

  Trebuie sa gasim o solutie. Vad ca multi romanii din tara cam dorm pe ei, deci cu mitinguri nu prea reusim sa ne stringem.
  Trebuie sa punem putin capul la bataie sa gasim o solutie cum sa folosim internetul pentru a contracara ilegalitatile care se petrec in tara. Stiu ca sintem multi pe net, sintem o putere, am dovedit asta la ultimile alegeri, insa cum putem sa folosim aceasta putere?
  Multi dintre noi nu sintem in Romania, insa ne pasa, si sintem in fiecare zi pe stirile din Romania.
  Ma gandeam sa fac o pagina pe net, despre Pinochhio, insa poate o sa o inchida din motive de jignire.
  Idei?
  • +3 (5 voturi)    
   ma bucur ca si Spirit (Miercuri, 10 iunie 2015, 22:02)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui nepontac

   acum ceva vreme am intalnit in italia, eu fiind in vacanta o familie de oameni foarte cumsecade din Botosani...erau debusolati..si isi vedeau de treaba lor....va inteleg Sentimentele si Le Stimez !!!!..pe 16.11.2014..mi s a u umezit ochii cand am vazut instantaneele cu cozile la sectiile de Votare si am stiut ca Plaga p$d sita VP nu va cashtiga alegerile...Cinste Voua..problema este in Romania, famiile ..oamenii de aici..sunt manipulabili...si greu de "urnit" sa nu mai creada Latrina 3 si spusele bolshevice...uite..mazeta....aparent scrie corect romaneste...ce crezi ?..e u postac in solda moscovei si al p$d ilor..de ce ? pentru ca INCA p$dii au bani sa bage pe cardu lui !!!!
 • +3 (7 voturi)    
  Cum se impart banii ? (Miercuri, 10 iunie 2015, 21:20)

  Omega66 [anonim]

  Cum se impart banii daca spre exemplu Media Pro sau Intact isi fac peste noapte 20 de televiziuni cu specific cultural? Ce se intampla daca reprezentatii acestor trusturi isi construiesc sub alt nume cateva televiziuni de acest gen? Cred ca cineva va exploata aceasta chestiune la un moment dat...
 • +4 (6 voturi)    
  Permit tratatele europene (Miercuri, 10 iunie 2015, 22:17)

  Maniu [utilizator]

  prostia asta? si inca fonduri date de CNA? Acolo sint huligani nu oameni de cultura!
 • +5 (7 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 10 iunie 2015, 22:17)

  [anonim]

 • +1 (1 vot)    
  Bani destinati propagandei electorale! (Joi, 11 iunie 2015, 4:45)

  hotnewsfil [utilizator]

  Posturile TV se vor calca pe picioare ca sa fie cat mai 'in fata', sa le vada generosul nabab cine il ajuta mai mult in alegerile din 2016. Asa e "cinstit" : 'serviciu contra serviciu'.
 • 0 (0 voturi)    
  Sunt disperati ... (Joi, 11 iunie 2015, 5:33)

  Geo7 [utilizator]

  PSD nu vede alta solutie decat manipularea maselor. Spalarea creierului si berea ieftina printre metode. Mai bine ar cumpara Facebook daca vor efecte mai mari... Insa cei de pe net nu pot fi asa usor... Hai gata, pa, pa!
 • 0 (0 voturi)    
  dar nu este (Joi, 11 iunie 2015, 8:51)

  rochiri [utilizator]

  ilegal?
 • 0 (0 voturi)    
  maica precista (Joi, 11 iunie 2015, 9:07)

  valexandru [anonim]

  cine se mai uita la televiziunile de stiri ?

  ar trebui boicotate integral !
 • +1 (1 vot)    
  PSD pregateste PUPINCUREALA TV (Joi, 11 iunie 2015, 9:20)

  andreesanu [utilizator]

  Masina de propaganda PSD ta a pus in miscare marea pupincureala .
  Subventii ilegale pentru TV fara coloana vertebrala.
  Asa pot ajunge iar la butoane aceeiasi derbedei ,aceeasi golani.
 • 0 (0 voturi)    
  Latraii trebuie salvati (Joi, 11 iunie 2015, 9:27)

  JustinCase [utilizator]

  Trebuie luati banii de la RCS si dati la Latrine, sau ceva, oricum, trebuie facut cumva pentru ca latraii care au dus in faliment cooperativele de propaganda de partid sa poata face asta in continuare La fel precum fuga de justitie, si fuga de faliment a idiotilor utili trebuie sa fie o prioritate pentru Guvernul si Parlamentul Romaniei.
 • 0 (0 voturi)    
  poftim cultura (Joi, 11 iunie 2015, 9:57)

  octavian [anonim]

  Cine va aprecia care sunt emisiuni culturale si educative? Poate si alea cu Zavoranca sa intre aici? Ca la alea se uita lumea.
  Ca sa nu ii mai aresteze DNA ul au dat prin lege bani la particulari. In Anglia nu ai sa vezi ca vine prim ministrul lor la alta televiziune decat la BBC, ba chiar s-ar simti ofensat sa faca declaratii in alta parte. BBC are un statut. La noi se sterge la fund cu televiziunea nationala dupa ce au muls-o bine si da bani la aplaudaci. Probabil emisiunile lui Gadea intra la educative si culturale.
 • +2 (2 voturi)    
  Inst Cantacuzino: dubla masura (Joi, 11 iunie 2015, 10:32)

  jackalphonse [utilizator]

  Azi dimineata ascultam la radio ca Inst. Cantacuzino nu poate fi ajutat de stat pana nu se counsulta poanta cu Uninuea Europeana. Asta in contextul unei griji exagerate in privinta vaccinarilor.

  Acum, cu televiziunile, nu este nicio problema cu un ajutor de stat.
  O alta speta este ajutorul de stat vehiculat pentru Hunedoara şi Oltenia.

  Te mai miri de ce unii nu vor sa se vaccineze pentru ca le este teama de compromisurile facute pe pielea pacientului cu scopul maximizarii profitului prin orice mijloace. Ajutorul asta de stat din banii celor care i fac nu trebuie cumva disputat si de cei care fac banii?
 • +1 (1 vot)    
  ajutor de stat pentru televiziuni?????/ (Joi, 11 iunie 2015, 10:50)

  yas [anonim]

  ajutor de stat pt televiziunile de stiri?
  este probabil cea mai incredibila poveste la care asistam. de ce au nevoie de ajutor de la stat? mor de foame angajatii? incredibil! sunt atatea cazuri sociale in tara incat daca nu ai ce face cu banii, draga guvern nu-i dati la televiziuni, da, stiu, vreti sa va puneti bine, sa mai ierte pe ici pe colo, nu veti indupleca si nu veti cumpara cu acesti bani imaginea guvernului.

  sper ca televiziunile sa refuze acest ajutor sau sa retrimită banii spre niste case de copii sau azile, asa ar trebui sa faca orice televiziune.
 • +2 (2 voturi)    
  propaganda PSD pe bani publici (Joi, 11 iunie 2015, 11:24)

  un oarecare [utilizator]

  deci,
  televiziunile care fac propafanda PSD sunt finantate din bani publici.
  serios... este cel mai nociv guvern.
  de ce nu se dau 15 mil de euro (ordonanta de urgenta?!) pe spitale , scoli , autostrada sibiu - pitesti (dacia plateste taxe echivalent cu 5% din PIB-ul tarii).
 • +1 (1 vot)    
  tv (Joi, 11 iunie 2015, 11:30)

  vvp [anonim]

  acum să vedem care dintre televiziuni pun botul!
 • +2 (2 voturi)    
  ne meritam soarta (Joi, 11 iunie 2015, 11:42)

  prenume [utilizator]

  pe scurt:
  trusturile de presa catalogate de CSAT ca prezentand un risc pentru securitatea nationala vor primi bani de la cetateni ca s-i manipuleze ori sa-i injure in voie.

  suntem prostii lumii.
  • +2 (2 voturi)    
   necazul este ca ei stiu (Joi, 11 iunie 2015, 11:58)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui prenume

   acest fapt..in loc sa le facem sediile Latrinelor..parcuri cu verdeata
 • +2 (2 voturi)    
  antenelor prgatiti-va (Joi, 11 iunie 2015, 11:57)

  DEZAMAGITUL [anonim]

  Antenelor si alte televiziuni lingusitoare ale puterii pregatiti-va sa primiti bani de a moaca pentru campania electorala a psed-ului si celoralti complici
  nastase nu s-a gandit la asta .Elevul lui infractorul plagiator este mai avansat in hotii ca mentorul sau .
  Poti sa platesti la toate televiziunile si cele de afara ca tot pierzi ponta. Exemplu la alegerile prezidentiale ai candidat singur si ai iesit pe locul 2. Cu toate la picioarele tale militie,securitate, armata guvern si majoritatea televiziunilor ai fost batut mar de catre populatie nu de iohannis ti-am demonstrat ca nu mai vrem comunisti si neocomunisti noi cei care in general nu participam la vot cei peste 60% nu mai vrem comunisti si neocomunisti hoti la drumul mare care ati jupuit tara asta.
  • +1 (1 vot)    
   Latrina s a nascut din infractiune (Joi, 11 iunie 2015, 12:00)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui DEZAMAGITUL

   furtul /delapidarea CRESCENT..unde sunt acesti bani ?
 • +1 (1 vot)    
  Ce înseamnă „ajutor de stat”? (Joi, 11 iunie 2015, 12:29)

  X-Ray [anonim]

  Adică, bani din buzunarul meu pentru niște companii private? Pentru asta plătim taxe și impozite?
 • 0 (0 voturi)    
  Problema de legalitate (Vineri, 12 iunie 2015, 16:29)

  Gica Contra [anonim]

  O schema de ajutor de stat ar trebui sa aiba un aviz al Consiliului Concurentei si aprobarea Comisiei Europene.
  Eu nu am auzit de astfel de demersuri. Voi?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by