Ambasadorul Germaniei: Statul de drept nu exista fara egalitatea tuturor cetatenilor in fata legii
El a subliniat ca rolul de gardian pe care il are jurnalismul de calitate, liber si independent reprezinta una dintre garantiile pentru pastrarea fundamentelor democratiei, de la statul de drept, separarea puterilor in stat pana la independenta Justitiei. Ambasadorul german a adaugat ca acestea se afla mereu in pericol de a fi amenintate, motiv pentru care sunt continuu necesare eforturi pentru a fi mentinute. "Statul de drept nu exista fara egalitatea tuturor cetatenilor in fata legii", a subliniat oficialul german.
El a aratat ca jurnalismul se afla in schimbare si a mentionat ca mediile sociale permit exprimarea in timp real. Opiniile prezentate in aceste medii asupra 'crizei politice' in care se afla Romania confera o perspectiva excelenta asupra gandurilor si sentimentelor persoanelor care le prezinta si ale utilizatorilor media, a afirmat ambasadorul, completand insa ca in acest fel nu se poate informa intr-un mod echilibrat si obiectiv despre evenimentele care au loc.
"Aici media ii revine un rol decisiv pentru noi, utilizatorii, cetatenii. Numai jurnalismul de calitate inlesneste orientarea in oceanul de voci individuale, le verifica veridicitatea informatiilor, se adreseaza unor surse alternative, confrunta declaratii individuale, le asaza in contextul lor actual si le compara cu declaratii anterioare, texte de lege, principii constitutionale", a spus Werner Hans Lauk.
Potrivit acestuia, este nevoie de o stiinta sociala pentru jurnalismul de calitate. "Este de datoria noastra de a mentine vie informatia ca jurnalismul de calitate reprezinta la nivel global o contributie indispensabila pentru democratie, statul de drept si buna guvernanta. Este de datoria noastra ca si cititori, telespectatori, consumatori media si a dumneavoastra ca producatori ai produsului jurnalistic de calitate de a transpune in fapte acestea", a adaugat oficialul german.
Ambasada Germaniei va institui in 2016 doua premii pentru mass-media din Romania, a anuntat Werner Hans Lauk.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi