Campania "Ghita Ciobanul", realizata de McCann Erickson pentru Vodafone, a castigat, in premiera pentru o agentie romaneasca, un premiu la Facebook Awards, acordate celor mai creative campanii pe Facebook. Cele mai importante premii au fost acordate unor campanii care au facut inconjurul lumii, precum "Ice Bucket Challenge" sau "Like a Girl". In total, au fost desemnate 27 de campanii castigatoare, din cele cateva mii inscrise de agentii din 160 de tari, iar "Ghita Ciobanul" a luat un bronz, la categoria Integrated Campaigns.

Prezentarea campaniei "Ghita Ciobanul"Foto: McCann

Catalin Dobre, executive creative director la McCann Bucuresti, este citat intr-un comunicat de presa spunand:

"Ghita e un personaj care a demonstrat ca Facebook nu e doar pentru selfie-uri cu buzele tuguiate si, daca il folosesti cu cap, poate sa-ti schimbe viata. Premiul venit chiar din partea retelei de socializare vine sa confirme ca ciobanul nostru a devenit un exemplu si in afara tarii. Povestea lui continua sa inspire milioane de oameni si isi gaseste locul printre cele mai virale campanii ale anului cum ar fi "Ice Bucket Challenge" sau "Like a Girl".

Din juriul Facebook Awards au facut parte reprezentanti ai conducerii Facebook, dar si nume ai unor agentii care s-au facut remarcate in ultimii ani prin inovatie, precum David Droga - Creative Chairman, Droga 5; Colleen Decourcy - Global Creative Director, Wieden + Kennedy sau Rob Reilly – Global Creative Director, McCann Worldwide.