Senatorii si deputatii de la PNL si UDMR au boicotat, din nou, sedinta comuna a comisiilor de cultura din Camera Deputatilor si Senat in care ar fi trebuit dezbatute rapoartele de activitate pe anii 2013 si 2014 ale TVR, astfel ca sedinta nu s-a putut tine din lipsa de cvorum.

Presedintele comisiei de cultura din Senat, Georgica Severin, a constatat lipsa cvorumului la senatori si, desi la comisia din Camera Deputatilor exista cvorum, a anuntat ca sedinta nu se poate tine deoarece este nevoie de cvorum in ambele comisii.

"Colegii nostri de la PNL si UDMR au luat decizia sa boicoteze aceasta sedinta. Avand in vedere ca la Senat nu avem cvorum constat ca nu se poate desfasura sedinta. Astept o alta data la care biroul permanent reunit ne va convoca", a afirmat Severin.

Presedintele Societatii Romane de Radio si Televiziune, Stelian Tanase, nu s-a prezentat la sedinta.

Liberalii si UDMR au boicotat si sedinta precedenta. In data de 19 mai, Comisiile de cultura reunite nu au putut sa dezbata Raportul de activitate pe anul 2014 al Societatii Romane de Televiziune tot din lipsa de cvorum.

"Noi categoric nu sustinem tentativa politicianista a PSD de a decapita conducerea TVR fara niciun fel de explicatii. In mod evident nu vom sustine acest demers" a afirmat luni liderul de grup al PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a tinut sa sublinieze faptul ca PNL nu accepta ca "televiziunea publica sa devina o goarna a PSD".

"Noi am boicotat constituirea cvorumului (in Comisiile de cultura - n.r.) pentru ca nu putem accepta ca televiziunea publica sa devina o goarna a PSD si a lui Victor Ponta. Dupa parerea mea, nu exista temeiuri solide pentru a decapita institutia numai pentru ca si-a permis sa se manifeste ca o televiziune publica, si anume sa satisfaca interesul public, si nu interesul partidului de guvernamant", a mai spus acesta.

Comisiile pentru buget ale Camerei Deputatilor si Senatului au intocmit, in 12 mai, un aviz negativ contului de executie bugetara pe anul 2014 al Societatii Romane de Televiziune (SRTv).