- Studiul se bazeaza pe un sondaj realizat de compania de cercetare YouGov in randul a 20.000 de consumatori de stiri online din 12 tari dezvoltate din intreaga lume: SUA, Marea Britanie, Irlanda, Germania, Franta, Italia, Spania, Danemarca, Finlanda, Brazilia, Japonia si Australia.
Sumar video al raportului Reuters:
Studiul prezinta, pe larg, tendintele ce se fac simtite in toate tarile analizate si pentru diversele tipuri de consum media. O concluzie centrala este faptul ca platformele traditionale de informare, in special televiziunea, pastreaza un rol major in informarea populatiei. In schimb, apar diferente substantiale, de la o tara la alta si de la o generatie la alta, in felul cum este gasita, consumata si distribuita informatia.
Potrivit raportului Reuters:
- Smartphone-ul devine mediul definitoriu pentru stirile digitale - intr-o masura mult mai mare, in special la generatiile tinere, decat tabletele, telefonul avand un impact profund asupra consumului de informatie, asupra formatelor si modelelor de afaceri media.
- In multe tari, adoptarea tot mai larga a formatelor vizuale online si a social media coincide cu o scadere a audientelor pentru stirile TV, mai ales in randul tinerilor de sub 35 de ani.
- Facebook si aplicatiile sale Instagram si WhatsApp isi intaresc pozitia esentiala in gasirea, discutarea si distribuirea stirilor
- Se intensifica batalia pentru audiente globale online intre noii jucatori, de tipul Huffington Post si Buzzfeed, si institutii consacrate de presa scrisa sau TV cu o prezenta online solida - de la The Guardian si New York Times la BBC si CNN.
- Creste nemultumirea consumatorilor in privinta publicitatii online, manifestata prin adoptia rapida a programelor de blocat reclame si protestele fata de granitele tot mai neclare intre partea editoriala si publicitate
Studiul pe larg poate fi consultat aici
- fără reclame
- diacritice
- alte mărunțișuri pe site.
Exemplu de la care să vă inspirați e LWN, dar nu știu cît se aplică la un sit de știri: https://lwn.net/subscribe/Info
Cred ca vor avea de castigat, inteligentii, pregatitii, produsul in sine fata de reclama si e bine. Reclama clasica in care produsul este hiperbolizat si toata lumea ia teapa pica si e bine ca e asa! Acum se cauta review-uri, opinii ale consumatorilor, acolo un om instruit pe domeniu, care nu jigneste si care intelege poate sa ajute. Si nu va mai fi reclama gen la Hotnews reclama la cubulete maggi. Cred ca va fi mai specializata. La Hotnews se va face politica si se vor axa pe reclama politica. La site-uri de ciment se va face mascat reclama la ciment. Mascat e un fel de a zice intrucat opiniile apar imediat, nu prea poti minti. Eu zic ca e bine! La cat mai multi utilizatori de ABP!
Să zicem niște articole care apar mai întîi pentru plătitori, sau poate să apară o steluță lîngă nume cînd comentezi. Orice chestie în afară de conținutul în sine, acela să fie la liber.