Stelian Tanase, directorul TVR, a trimis Guvernului Romaniei o scrisoare prin care cere un sprijin financiar pentru "cheltuielile logistice si tehnice" ale transmisiunilor Jocurilor Olimpice de Vara de la Rio de Janeiro din 2016. Potrivit documentului, prezentat de Paginademedia.ro, suma necesara s-ar ridica la 560.000 de dolari. "Desi cheltuielile tehnice vor fi mai mici decat cele de la JO de Vara de la Londra 2012, ele depasesc posibilitatile financiare ale TVR", se arata in scrisoarea sefului TVR.

"Televiziunea Romana detine drepturile TV exclusive pentru aceasta competitie sportiva si va transmite in direct sau inregistrat in jur de 400 de ore pe TVR 1, TVR 2, TVR 3 si TVR HD, plus interviuri, reportaje si corespondente pentru jurnalele sportive si stiri cu si despre sportivii romani de la JO. Situatia financiara a TVR nu s-a imbunatatit, astfel incat, alaturi de colegii din Consiliul de Administratie (CA) al Televiziunii Romane, va solicit sustinerea Guvernului in vederea transmiterii Jocurilor Olimpice de Vara 2016 din Brazilia", isi argumenteaza demersul conducerea Televiziunii publice.

Documentul integral, prezentat de Paginademedia.ro:

"Stimate domnule Prim-Ministru, Televiziunea publica este preocupata sa asigure accesul tuturor cetatenilor din Romania la programe de interes national, conform misiunii sale. Cele mai urmarite productii TV sunt cele sportive. De altfel, competitii sportive precum Jocurile Olimpice de Vara si de Iarna, Campionatele Mondiale si Europene de Fotbal si meciurile oficiale ale echipei nationale de fotbal sunt definite ca evenimente de importanta majora si de catre Guvernul Romaniei, conform H.G. nr. 47/2003. De la preluarea mandatului, am facut publica situatia TVR, am informat constant Guvernul despre starea financiara a TVR sau demersurile pe care le facem in achizitionarea acestor evenimente de importanta majora, iar in unele cazuri punctuale, cum este si cel de fata, v-am cerut sprijinul. Situatia financiara a TVR nu s-a imbunatatit, astfel incat, alaturi de colegii din Consiliul de Administratie (CA) al Televiziunii Romane, va solicit sustinerea Guvernului in vederea transmiterii Jocurilor Olimpice de Vara 2016 din Brazilia. Televiziunea Romana detine drepturile TV exclusive pentru aceasta competitie sportiva si va transmite in direct sau inregistrat in jur de 400 de ore pe TVR 1, TVR 2, TVR 3 si TVR HD, plus interviuri, reportaje si corespondente pentru jurnalele sportive si stiri cu si despre sportivii romani de la JO. In vederea transmiterii de la fata locului, CA al TVR a aprobat o serie de cheltuieli pentru activitati logistice si in acest moment ne aflam in faza de a solicita organizatorilor comenzile pentru echipamentele tehnice, indispensabile pentru orice transmisie TV. Desi cheltuielile tehnice vor fi mai mici decat cele de la JO de Vara de la Londra 2012, ele depasesc posibilitatile financiare ale TVR. Jocurile Olimpice de Vara sunt extrem de populare, iar rezultatele sportivilor romani sunt foarte bune. De exemplu, la JO de la Londra, Romania s-a situat pe locul 27 in clasamentul pe natiuni, din 204 tari participante, cu 9 medalii - 2 de aur, 5 de argint si 2 de bronz. In aceste conditii, adresam Guvernului Romaniei solicitarea de a ne sprijini financiar pentru cheltuielile logistice si tehnice ale transmisiunilor Jocurilor Olimpice de Vara Rio 2016, in valoare de 560.000 USD. In speranta ca veti da curs demersului nostru, va asiguram de intreaga noastra consideratie."