Dinu Patriciu a trecut pe primul loc in Top 300 Capital, cu o avere estimata la 3,1 - 3,3 miliarde dolari, detronandu-l astfel pe Iosif Constantin Dragan, cel care a detinut doi ani la rand titlul de cel mai bogat roman. Potrivit clasamentului pe 2007 realizat de revista Capital, Gigi Becali si Ion Tiriac ocupa pozitiile doi si trei din clasament, iar Dragan a cazut pe locul sapte.

Patriciu este cel care a inregistrat cel mai mare salt, ajungand pe prima pozitie dupa incheierea tranzactiei anului prin vanzarea unui pachet majoritar de actiuni detinut la Rompetrol. In 2006, el se afla pe locul al optulea, cu o avere estimata la 500-600 milioane dolari.

Clasamentul revistei Capital arata ca Ion Tiriac nu mai ocupa pozitia a doua in Top 300, fiind detronat de Gigi Becali, cu o avere estimata la 2,8-3 miliarde dolari. Tiriac ocupa pozitia a treia, avand o avere de aproximativ 2,2-2,4 miliarde dolari.

Cel care si-a pastrat pozitia din 2006 (a patra) este Sorin Ovidiu Vantu, cu o avere estimata la 2,1-2,3 miliarde dolari. Pe locul cinci se afla fratii Micula ( 1,9-2,1 miliarde dolari), iar pe locul sase (in coborare cu o pozitie) se situeaza familia Paunescu (1,6-1,8 miliarde dolari).

Iosif Constantin Dragan, cel care a ocupat doi ani la rand locul intai in Top 300, se afla pe pozitia a saptea, cu o avere estimata la 1,5-1,6 miliarde dolari. Familia Voiculescu se situeaza pe pozitia a zecea (0,9-1 miliard dolari).