​Directorul financiar al HBO Romania, Madalina Popescu, preia sefia operatiunilor locale ale HBO, dupa plecarea lui Carmen Harabagiu. Mihai Craiu i-a vandut omului de afaceri Gabriel Comanescu postul regional Dobrogea TV. Iar canalul documentar DOQ s-a relansat in Romania, prin UPC.

  • Madalina Popescu, de opt ani director financiar pentru HBO Romania si Bulgaria, a preluat de luna aceasta pozitia de Head of Operations la HBO Romania, pastrandu-si si functia veche, potrivit reprezentantilor televiziunii, citati de Mediafax. Ei au precizat ca Antony Root, vicepresedinte executiv pentru productie si programe HBO Europe, continua sa coordoneze proiectele de productie originala pe teritoriul Romaniei. Anuntul vine in conditiile in care, recent, Carmen Harabagiu a parasit dupa aproape zece ani functia de country manager HBO Romania, dupa cum a scris tot Mediafax.
  • Mihai Craiu a vandut postul Dobrogea TV omului de afaceri Gabriel Comanescu, scrie Paginademedia.ro, care citeaza Replicaonline.ro. Potrivit sursei citate, firma Atelier Media, detinuta de miliardarul Comanescu, a achizitionat partile sociale ale societatii care opereaza postul TV, Media Consulta Regie, devenind actionar unic. Paginademedia.ro scrie ca Dobrogea TV a obtinut licenta de emisie in 2011 si a atransmis, in primii ani, doua ore de program propriu pe zi, retransmitand in rest Realitatea TV, ulterior Romania TV. Site-ul il citeaza pe Mihai Craiu spunand ca vanzarea a avut drept cauza dorinta lui Comanescu de a dezvolta un trust de presa locala: "El avand interese locale puternice, datorita grupului petrolier pe care il conduce si pentru ca orice afacere are pretul potrivit, am luat aceasta decizie". Firma Atelier Media, detinuta de Comanescu, a primit in urma cu doi ani o licenta pentru un post local in zona Constantei, dar licenta i-a fost retrasa intrucat postul nu a mai fost lansat.
  • Canalul documentar DOQ din portofoliul Tematic Media Group s-a relansat in Romania la inceputul acestei luni, fiind inclus in pachetul de baza DTH al UPC din Romania, Ungaria, Cehia si Slovacia, potrivit unui comunicat de presa. DOQ est un post ce ofera documentare istorice, despre stiinta si tehnologie, mistere si religie.