TVR a anuntat intr-un comunicat ca regreta decizia Federeatiei Romane de Fotbal (FRF) de a acorda Antenei 1 drepturilor de difuzare a meciurilor echipei naţionale de fotbal a României în preliminariile Campionatului Mondial din 2009, neglijand astfel impactul social pe care il au aceste partide de fotbal. De asemenea, in comunicat se mai arata ca televiziunea publica a decis începerea negocierilor cu FRF pentru achizitionarea pachetului B.

Federatia Romana de Fotbal a decis vineri sa acorde Antenei 1 dreptul de difuzare a celor cinci meciuri ale echipei nationale de fotbal a Romaniei care se vor desfasura pe teren propiu in preliminariile Campionatului Mondial din 2009. Suma oferita de Antena 1 a fost cu 200.000 de euro mai mare decat cea oferita de TVR. La data respectiva, reprezentantii TVR au declarat ca nu pot comenta decizia Federatiei pana marti, cand subiectul va fi discutat in cadrul Consiliului de Administratie.

In sedinta de marti, Consiliul de Administraţie al SRTv a analizat posibilitatea achiziţionării pachetului B, pus la dispoziţie de Federaţia Română de Fotbal, si a decis începerea negocierilor cu FRF. Pachetul B cuprinde dreptul de a transmite înregistrat meciurile oficiale ale echipei naţionale de fotbal – seniori, dreptul de a transmite în direct meciurile oficiale şi amicale ale echipei naţionale de fotbal - U21 si U18.

Referitor la decizia Federaţiei Române de Fotbal cu privire la acordarea drepturilor de difuzare a meciurilor echipei naţionale, CA SRTv a anuntat ca "TVR a participat la licitatia organizata de Federatia Romana de Fotbal cu cea mai buna oferta in ceea ce priveste audienta, calitatea si promovarea acestor meciuri. Oferta financiara a fost, dupa cum se stie deja, nesemnificativ mai mica fata de cea depusa de postul caruia i s-au acordat în final drepturile de difuzare".

"TVR a fost intotdeauna un partener serios pentru Federatia Romana de Fotbal. Cu toate acestea, FRF a ales sa primeze criteriul financiar, neglijand impactul social pe care il au meciurile echipei naţionale", se mai arata in comunicatul televiziunii publice.

De asemnea, SRTV atrage atentia ca, prin hotararea conducerii FRF, un numar important de cetateni ai tarii nu vor avea acces la meciurile de calificare ale echipei nationale de fotbal a Romaniei la Campionatul Mondial din 2009 desfasurate in tara.