Consiliul National al Audiovizualului (CNA) s-a autosesizat in cazul emisiunii "La Maruta", difuzate marti, la Pro TV, in care a fost intervievata tanara din Vaslui, victima a unui viol.

Acest caz se afla pe ordinea de zi a sedintei CNA de joi.

In emisiunea mentionata a postului de televiziune, moderatorul a intervievat-o pe fata din Vaslui, care a fost violata de sapte tineri, dezvaluind, astfel, identitatea acesteia.

Magistratii Judecatoriei Vaslui au dispus pe 19 iunie inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, in cazul celor sapte violatori.

"Noi am facut totul legal si informandu-le pe dna. av. Mioara Donosa si pe tanara agresata si pe mama ei in legatura cu intentiile noastre", spune Catalin Maruta, intr-un punct de vedere trimisPaginademedia.ro.

"Mama victimei si-a dorit sa intre in direct cu mine pentru a multumi pentru sprijin si implicare si pentru faptul ca petitia online care cerea dreptate in cazul ei isi triplase in timp record numarul de semnaturi. Fata a stat in alta camera in timpul interventiei in direct. Totusi, in timpul interviului, ea a cerut sa apara pe post. Pe pauza de publicitate, i-a spus reporterului ca isi doreste sa apara pentru a multumi, fiind coplesita de mesajele si incurajarile primite. Am fost informati ca isi doreste sa apara si sa vorbeasca si am decis sa mergem mai departe cu ea, luand in considerare mai multe lucruri: este majora, si-a dat acordul in scris si au trecut 8 luni de la incident timp in care ea a facut terapie psihologica si a mers la scoala, viata ei redevenind aproape la normal. Dupa cum s-a vazut si in emisiune, dupa pauza publicitara ea a stat langa reporter si si-a transmis mesajul de multumire: Va multumesc foarte mult pentru sprijinul pe care mi-l acordati", scrie Catalin Maruta.

"Avocata a mai spus ca i-as fi promis ca voi proteja identitatea mamei. Nu este adevarat. Am avut o singura conversatie telefonica in care ea a spus ca vrea sa intre in telefon si ca primeste amenintari de la alte posturi de televiziune pentru ca isi doresc atat de mult interviuri incat o linsaza public. In direct am sunat-o, asa cum am stabilit, dar avea telefonul inchis", mai precizeaza realizatorul TV in punctul de vedere transmisPaginademedia.ro.