Stelian Tanase: Victor Ponta ne tine strans in brate si ne mai da si cate un cap in gura

de Ionut Baias     HotNews.ro
Vineri, 31 iulie 2015, 5:51 Economie | Media & Publicitate


Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, a declarat că Victor Ponta este cel mai ostil premier faţă de TVR, precizând că măsurile pentru salvarea televiziunii publice, precum indexarea taxei TV, scăderea TVA şi amnistia fiscală, "stau în pixul" şefului Guvernului, citat de Medifax.

"Anumite măsuri pe care diferitele guverne le-au luat au îngenuncheat televiziunea", a spus Stelian Tănase, într-o "Ediţie specială", difuzată joi seară, la TVR 1.

Potrivit lui Stelian Tănase, televiziunea este "îngenunchiată de politicieni cu bună-ştiinţă, pentru a fi controlată politic".

De asemenea, Stelian Tănase a spus că Victpr Ponta este cel mai ostil premier faţă de TVR. "Ne ţine strâns în braţe şi ne mai dă şi câte un cap în gură (...) Ar fi bine să ne lase, să ne mai ignore puţin (...) Dar el trebuia în trei ani să ia câteva decizii", a spus Tănase.

Acesta a mai afirmat că nu se află în niciun fel de dialog cu premierul, "nici instituţional, nici neinstituţional". "Cu domnul Ponta n-am vorbit dinainte de aprilie anul trecut. Am încercat să intru în contact cu el şi m-a trimis la Parlament, că cică Parlamentul ar trebui să rezolve lucrurile astea. Nu. Este apanajul primului-ministru, să indexeze taxa, numai primul-ministru poate să o facă, să taie TVA-ul, numai primul-ministru poate să o facă. Discuţia despre amnistia fiscală (...) Domnul Ponta a ignorat toate aceste lucruri şi a amânat, a tergiversat această problemă fugind de ea. Nu este singurul prim-ministru care fuge de această răspundere. Şi ceilalţi prim-miniştrii au rostogolit spre viitorul Guvern problemele televiziunii", a susţinut preşedintele-director general al TVR.

El a mai spus că în mai-iunie comisiile parlamentare de cultură au încercat să demită Consiliul de Administraţie (CA) al TV. "PSD-ul a încercat să demită CA. De fapt, să mă gonească pe mine din TVR şi n-a reuşit, pentru că PNL, UDMR şi minorităţile nu s-au prezentat pentru a nu fi întrunit cvorumul, pentru că asta ar însemna că PSD se instalează înainte de anul electoral şi pe durata anului electoral la şefia televiziunii", a susţinut Stelian Tănase.

Acesta spune însă că "nu se agaţă nimeni de scaun", însă nu îşi va da demisia din TVR până cel puţin după alegeri. "Dacă există o soluţie şi nu mă fac de râs plecând, în sensul că las televiziunea PSD-ului, eu plec în minutul următor. Dar dacă aş pleca acum ar fi sute de mii de voci, poate milioane, în sensul apartenenţei politice (...) care m-ar acuza că am dezertat şi că am dat premeditat sau de prost ce sunt televiziunea pe mâna PSD-ului. Nu pot să fac acest lucru. Nu voi demisiona cel puţin până după alegeri", spune Tănase.

În ceea ce priveşte blocarea conturilor TVR de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), pentru o datorie de 10,3 milioane de lei la bugetul de stat, Stelian Tănase a reamintit că acestea au fost deblocate joi.

"Speranţa noastră, a celor care conducem TVR, a fost că în şase luni vom plăti (...) ieri am plătit şi am închis această datorie (...) E cel mai mare succes al meu ca director al televiziunii. Când ni s-au blocat conturile a fost cea mai neagră zi", a explicat Stelian Tănase, precizând că această datorie a fost plătită din "încasări din taxa TV".

De asemenea, Stelian Tănase spune că ANAF nu va ierta de datorii TVR, iar în octombrie conturile televiziunii publice ar putea fi blocate din nou, pentru că se apropie de scadenţă o nouă datorie a instituţiei la bugetul de stat. "Nişte datorii au ajuns în termenul de prescriere şi ei trebuie să ne taxeze, adică să ne blocheze conturile dacă avem datorii... Dacă vom avea o amnistie fiscală vreo cinci ani vom avea linişte", a spus Tănase.

Stelian Tănase consideră totodată că este necesară o nouă Televiziune Română. "Trebuie să deschidem un nou TVR, activele să le trecem acolo, datoria să treacă la bugetul public şi să construim o televiziune ca în anul 2015, secolul 21 (...) Se simte că această televiziune vine din comunism (...) Turnul acela pe care îl vedeţi (turnul TVR, n.r.) e mai rău decât Casa Scânteii (...) Trebuie construită în aer liber, pe câmp, lângă Bucureşti, o nouă televiziune, un nou sediu, o nouă lege (...) Nu vreau să o închid, dar soluţia mai viabilă din punct de vedere managerial este să construim una nouă", consideră Tănase.

Stelian Tănase a vorbit şi despre planul de restructurare care va continua în TVR şi care ar putea să implice şi concedieri, însă nu în acest an.

"Noi nu am discutat acum de concedieri la CA şi nici nu vom discuta în perioada următoare, cel puţin până la sfârşitul acestui an", a spus Tănase. El a precizat însă că se plimbă foarte mulţi prin curtea TVR "fără să aibă obiectul muncii". "Câţi sunt rude în Televiziunea Română? (...) Eu cred că din 2.500 o mie jumătate sunt rude între ei. Asta nu e o instituţie, e un trib", a spus Tănase. El a mai afirmat că nu a dat până în prezent afară pe nimeni din TVR, pentru că nu a putut să facă acest lucru.

De asemenea, Tănase s-a referit şi la recenta decizie a CA prin care zilele lucrătoare vor fi reduse de la 5 la 4, fapt care va implica şi reducerea salariilor angajaţilor cu 20%. Această decizie "va fi confirmată sau infirmată săptămâna viitoare", a mai spus Tănase.

O altă decizie luată însă recent de CA va fi aplicată cu certitudine. "De sâmbătă, TVR News îşi opreşte emisia", a mai spus Stelian Tănase.

Pe de altă parte, Stelian Tănase a declarat că ia toate deciziile în TVR doar alături de "o armată de avocaţi". "DNA-ul este la uşă, dacă faci deturnare de fonduri sau manageriezi prost, (...) este la uşă. Nu semnez nicio hârtie, decât cu o armată de avocaţi (...) Am şi mari îndoieli că unele din gestiunile dinainte au fost corecte (...) Am văzut nişte dosare (...) Au fost situaţii, contracte, unele dintre ele oneroase pur şi simplu... Noi am trimis dosarele unde trebuie, dar nu depinde de mine ce decide justiţia", a mai afirmat Tănase.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2995 vizualizari

 • +4 (4 voturi)    
  Tanase tot tanase (Vineri, 31 iulie 2015, 7:57)

  Tambrian [anonim]

  Domnule Director General al TVR,
  Nu-i asa ca-i cel mai bine este sa nu faci nimic si sa-ti aduni salariul , bun de altfel, de la o luna la alta?. Si te-ai mai trezit ca nu vrea Ponta sa-ti dea bani. Ce-ai facut pentru ei? Ai programme pe primul loc in atentia platitorilor? Ai emisiuni de importanta si vizionare nationala?, Te afli in primele randuri ale problemelor sociale fierbinti? Esti mai bun pe vreun segment ca alte televiziuni, fie ele si comerciale? Ai emisiuni de educatie de larg interes? Pai daca nu ai taci si nu te mai da politic in fata.
  • +3 (3 voturi)    
   Deci salvarea TVR (Vineri, 31 iulie 2015, 10:53)

   Close [utilizator] i-a raspuns lui Tambrian

   Vine din stergerea datoriilor sau facilitati oferite exclusiv pentru a salva TVR-ul? Pai atunci de ce nu ne gandim si ce sa facem ca sa nu mai ajungem la mana unui premier ostil. Adica sa indepartam cauza problemelor TVR-ului. Managementul cum nu se putea mai prost.
 • +5 (5 voturi)    
  Dezamagire totala (Vineri, 31 iulie 2015, 8:42)

  Raluca [anonim]

  Din pacate, TVR nu este singura institutie care sufera din cauza nepotismului... majoritatea firmelor si a institutiilor merg pe acelasi mod de operare: scot un post la concurs, conditiile sunt cu dedicatie, iar selectia scoate castigator pe cine trebuie...
  Nu sunt impotriva acestei practici daca ea s-ar dovedi si eficienta! Din punctul meu de vedere, daca cineva e ajutat sa acceada undeva ar trebui sa se straduiasca apoi sa arate ca nu a fost creditat degeaba!
 • +4 (6 voturi)    
  Isi merita soarta (Vineri, 31 iulie 2015, 9:07)

  Daniels22026 [utilizator]

  Sa nu uitam ca Stelian Tanase este uslamist sadea. Fara suparare, isi merita cu varf si indesat toate necazurile din partea plagiatorului.
 • +6 (6 voturi)    
  tvr (Vineri, 31 iulie 2015, 9:35)

  georgeta [anonim]

  de ce cand un conducator de inst. nu-si face treaba este vimovat guvernul? sant atatia angajati cu lefuri mari , sant attatia angajati care taie frunza la caini, ine trebuie sa faca ordine in tvr? santeti in subordinea parlamentului prin comisia de cultura, ce legatura are guvernul? nu sant fana ponta dar trbuie sa fim realisti, NU ASTEPTATI TOTI CA GUVERNUL SA VA SCOATA DIN TOT RAHATUL IN CARE SINGURI INTRATI, conducerea unei inst.nu inseamna numai sa luati salrii mari, mai inseamna si putere de analiza si luare de decizii atat pt. venituri cat mai ales pt.cherltuieli, si cheltuiti slava dlui fara discernamant
  /
 • +4 (6 voturi)    
  Prea multe (Vineri, 31 iulie 2015, 10:33)

  Alex [anonim]

  Domnule Tanase chiar avem nevoie de atatea canale nationale TVR? Daca le numeri sunt cam 15 fara cele judetene. Sau schimbam denumirea Bucurestiului cu TVR sau viceversa, cred ca jumatate din capitala lucreaza acolo. 2 canale ne ajung.
 • +2 (2 voturi)    
  Tănase puturosul! (Vineri, 31 iulie 2015, 11:56)

  vali47 [utilizator]

  În TVR sunt mulți care primesc leafă fără să facă ceva.De ce nu sunt dați afară toți ineficienții?De ce sunt atât de mulți directori în TVR?Chiar dacă sunt tvr 123...,nu trebuie să fie și directori,adjuncți secretare,amante,fini,nepoți,etc.Un director și restul la nivel de secție,atelier,echipă.Așa ar fi și disciplină și un mod unitar de programe,refolosibile la toate tvr,cel puțin parțial.La tvr se cheltuie mult și Tănase vrea să ne oblige să credem ce vrea el.Nu suntem obligați să plătim ca să ne enerveze Tănase.
 • +3 (3 voturi)    
  Tanase, un "geoana" confirmat (Vineri, 31 iulie 2015, 13:34)

  neagoe [utilizator]

  Tanase si-a depasit demult maximul de competenta, dar sa accepte sa devina manager (!?!) al TVR a intrecut orice imaginatie.

  Nu degeaba a spus cineva la un moment dat, inainte de epoca TVR, ca intr-un club al prostanacilor (ai lui Iliescu si ai altora), Tanase ar fi un membru cu greutate. Timpul a confirmat.
 • +1 (1 vot)    
  stelian tanase (Vineri, 31 iulie 2015, 21:35)

  john mertzy [anonim]

  nu te mai plange DON'TANASE ,trebuia de la inceput sa refuzy postul ,este o palarie prea mare,nici macar prietenul tau DINESCU nu te poate ajuta,vrei prea mult de pomana,nu faci nimic dimpotriva l-ai cnvins si pe BIZI sa plece,o emisiune buna,dar PONTA e de vina,ce dracu nu a venit sa-ti dea indicatii[BASESCU i-ti tragea un sut .. ....] dar te tolereaza,citeste mai jos,nu mai repet.DOAR UN SINGUR LUCRU D E M I S I A <DOMNULE TANASE,esti poate baiat destept,dar nu la TVR,cei care te-au numit au fost orbi sau ...... .
 • 0 (0 voturi)    
  limbaj de Director General..penibil (Duminică, 2 august 2015, 11:44)

  visio [anonim]

  tănase vroia să majoreze taxa tv la 8 lei; vorbesc despre acei bani care se opresc pe factura de electricitate...părerea mea este că acei bani trebuie rambursați și parlamentarii și givernele care au aprobat acele hotărâri trebuie cazați la jilava, rahova, oriunde sunt locuri libere!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by