Jurnalistul TVR Adelin Petrisor il acuza pe presedintele-director general al Televiziunii publice, Stelian Tanase, in texte publicate pe pagina sa de Facebook si pe propriul blog, ca a intervenit la sefii Stirilor asa incat o stire realizata de el sa nu mai fie difuzata pe post. Stirea se referea la un protest pe care mai multi angajati ai TVR l-au organizat in curtea institutiei. Valentin Jucan, membru CNA, a anuntat ca a sesizat Consiliul in legatura cu acest act de "cenzura".

Adelin Petrisor a scris pe Facebook:

  • "Cum mi-am dat seama ca am facut bine o stire? Am deranjat ambele parti implicate. Este vorba despre stirea legata de protestul de la TVR. Protestatarii mi-au reprosat ca i-am numit "angajatii TVR" si nu "colegii mei". Le-am explicat ca la Stiri cautam un ton neutru. Cel mai ofuscat a fost insa Stelian Tanase. Initial, s-a plans sefilor mei de la Stiri si materialul nu a mai fost difuzat la orele 18 si 20. Ulterior, intr-o editie speciala Stelian Tanase a spus ca stirea despre intalnirea lui cu angajatii a fost redactata prost. M-as fi asteptat ca Mihai Constantin sa il roage sa-si argumenteze punctul de vedere, cel putin asa ar trebui sa faca un moderator. Mihai nu a facut asta. Cred ca asa e mai comod in vremuri tulburi. Oricum, poate ar trebui sa ii spuna cineva si lui Stelian Tanase ca o stire nu e proasta doar pentru ca-l dezavantajeaza pe el."

Pe blogul lui, Petrisor scrie:

  • "Stirea mea l-a deranjat pe insusi presedintele Stelian Tanase. El a sunat la stiri si materialul nu a mai intrat si la jurnalele de seara. Presedintele a simtit ca nu e suficient si intr-o editie speciala a tinut sa mentioneze ca stirea nu a fost "redactata bine". Pe bune? O stire care te dezavantajeaza nu e neaparat proasta, domnule Tanase."

Mediafax noteaza ca stirea lui Petrisor a fost difuzata, joi, la Telejurnalul de ora 14.00, iar in material se aude cum unii angajati aflati in curtea institutiei ii cer lui Stelian Tanase demisia. O alta stire, realizata de alt reporter, a fost difuzata la Telejurnalul de ora 20.00, dar in acest material apare doar imaginea lui Stelian Tanase in timpul intalnirii cu angajatii si nu se mai aude ca unii salariati ii cer demisia.

Pe pagina sa de Facebook, membrul CNA Valentin Jucan apreciaza ca "la TVR, cenzura continua. Stelian Tanase nu intelege ca TVR nu este gradina proprie de zarzavat (...) Am sesizat CNA in legatura cu situatia expusa de Adelin Petrisor".