Membrul CNA Valentin Jucan le-a transmis Comisarului european pentru educatie, cultura, tineret si sport Tibor Novracsics si presedintelui Comisiei pentru cultura din PE, Silvia Costa, o scrisoare deschisa in care le cere sa intervina "in realizarea intr-un timp cat mai scurt a unui audit" legat de situatia de la TVR, pe care oficialul roman o descrie drept "dezastruoasa".

In mesajul sau, Valentin Jucan afirma ca "ignoranta politicienilor a permis ca TVR, organism public cu responsabilitati speciale in informarea corecta, in sustinerea culturii nationale cat si cea a minoritatilor naionale, sa fie acum in pragul falimentului". Membrul CNA apreciaza ca de vina pentru situatia TVR sunt inactiunea membrilor Parlamentului Romania si managementul TVR.

El mai pledeaza pentru intarirea TVR si pentru ca "in contextul geopolitic actual, consider ca Romania are nevoie de consolidarea institutiilor de presa, in special a celei la care fac referire, dar si de relansarea presei scrise care, acum, este aproape inexistenta. Adoptarea unor masuri care sa ofere garantii de independenta si distantare de zona politica pentru T.V.R. sunt de maxima urgenta."

"De aceea, va solicit, stimata doamna Silvia Costa si stimate domn Tibor Novracsics, interventia in realizarea intr-un timp cat mai scurt a unui audit, la nivelul institutiilor pe care le reprezentati, in legatura cu situatia televiziunii publice din Romania, in favoarea reformarii acesteia si a readucerii ei din serviciul politic in serviciul interesului legitim al publicului", scrie Jucan in mesajul sau.