"Biziday", emisiune realizata de Moise Guran, se muta din aceasta toamna la Digi 24, dupa ce Moise Guran a intrerupt colaborarea cu TVR in luna iulie. "Din aceasta toamna, echipa Biziday se alatura proiectului Digi 24. Moise Guran si colegii sai vor realiza emisiunea Biziday si campania Clubul celor care muncesc in Romania la Digi 24", informeaza un comunicat al postului de televiziune.

Moise GuranFoto: TVR

"Emisiunea Biziday este una de continut, ne-am straduit intotdeauna sa analizam si sa comentam, sa explicam pe intelesul tuturor cele mai relevante evenimente din societatea noastra. Fara parti-pris-uri si fara judecati. Aceasta este definitia Digi 24, compatibilitatea este evidenta si deci alegerea mea nu a fost una dificila", spune Moise Guran.

"Ne bucuram ca ni se alatura un jurnalist de talia lui Moise Guran, pe care il cunosc de 16 ani. Ne-am intalnit in mai multe redactii, am lucrat impreuna si am continuat sa colaboram chiar si atunci cand n-am mai lucrat impreuna. Ne reintalnim pentru a dezvolta proiectul Digi 24", spune Cosmin Prelipceanu, redactor-sef Digi 24.

Pe 22 iulie, jurnalistul Moise Guran, realizatorul emisiunii Biziday, ii cerea demisia presedintelui TVR, Stelian Tanase, intr-o postare publicata pe blogul sau, in care in acuza pe acesta ca nu stie "nimic despre managementul unei societati cu peste 2000 de angajati" si ca este un "politruc, ca Tsipras".

Moise Guran a anuntat atunci ca a "suspendat unilateral negocierile privind semnarea unui nou contract intre Biziday si TVR" pana la clarificarea situatiei financiare a TVR. "Intre timp, firesc, eu si echipa Biziday ne vom cauta de lucru", preciza Moise Guran.