Compania de Drumuri si Autostrazi (CNADNR) va depune o sesizare la CNA pe numele jurnalistului Rares Bogdan si va formula impotriva acestuia o actiune in instanta pentru grave prejudicii de imagine in urma afirmatiilor sale "neadevarate, nefondate",. totodata, CNADNR mai anunta ca directorul general al Companiei, Narcis Neaga, in nume personal, va actiona in judecata, solicitand daune morale, ca urmare a insultelor si calomniilor la care a fost supus.

Narcis Neaga, seful CNADNRFoto: Agerpres

"Avand in vedere gravele prejudicii de imagine, CNADNR SA anunta ca va depune sesizare la CNA si va formula o actiune in instanta impotriva cetateanului Rares Bogdan. Mentionam ca prin afirmatiile neadevarate, nefondate, precum si verdictele date de catre persoana respectiva, fara nicio competenta si autoritate juridica in domeniu, se creeaza decredibilizarea companiei care poate dauna acesteia in cadrul proceselor pe care le are in fata instantelor judecatoresti nationale si a celor de arbitraj internationale", se arata intr-un comunicat al CNADNR remis HotNews.ro.

"In acest sens, indirect, are loc o favorizare a firmelor private care se afla in diferite dispute litigioase cu CNADNR SA", mai anunta compania.

Rares Bogdan

Rares Bogdan

Foto: Facebook.com

Totodata, Narcis Stefan Neaga, in nume personal, "va actiona in judecata, solicitand daune morale, ca urmare a insultelor si calomniilor la care a fost supus", transmite CNADNR.

"In cadrul emisiunilor, atat Rares Bogdan, Stelian Negrea, cat si alti invitati au invocat art. 30, alin. 1, privind libertatea de exprimare, din Constitutia Romaniei, acestia intentionat au omis sa invoce si alin. 6, al aceluiasi articol, care prevede ca: "libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine", mai precizeaza reprezentantii CNADNR.

In plus, seful CNADNR mai precizeaza, intr-un alt comunicat de presa, ca "va actiona in judecata pe toti cei care au facut aceste informatii mincinoase despre locatia si costurile concediului sau".

Acesta sustine ca in mass media au aparut afirmatii mincinoase si calomnioase referitoare la efectuarea concediului in diverse locatii exclusiviste si foarte scumpe din Grecia, cum ar fi Elounda Beach - pret minim 1000 euro/noapte si precizeaza, atasand o copie dupa o factura, ca sejurul sau a costat doar 66 de euro pe noapte de persoana.

"Narcis Stefan Neaga informeaza opinia publica asupra faptului ca informatiile aparute sunt mincinoase, intrucat sejurul a costat 66 euro/noapte/persoana si nu a depasit suma de 800 euro pentru 4 nopti, 3 persoane, dupa cum se poate dovedi si din factura conform careia s-a platit sejurul. Asocierea numelui lui Narcis Neaga cu posibilele preturi mari practicate in statiune, "pretul pentru o camera simpla depaseste 1500 Euro pe noapte, iar pentru un apartament de tip Presidential Suites e de peste 3500 Euro/noapte", este rau intentionata si denigratoare", se arata in comunicatul CNADNR.