Mai multi jurnalisti cu vechime din presa economica au lansat, miercuri dupa-amiaza, noul proiect editorial online Profit.ro, in care principali investitori declarati de redactie sunt Andreas Fuhrmann, om de afaceri activ in domeniul resurselor umane, si Paula Dobrescu, antreprenoare activa in domeniul turismului. Managementul editorial va fi asigurat de jurnalistii care, alaturi de Fuhrmann si Dobrescu, au fondat proiectul: Oana Osman, Cristian Popa, Ovidiu Tempea si Thomas Dinca.

Prima pagina Profit.ro la lansareFoto: Captura Profit.ro

Intr-un material ce descrie initiativa lor, jurnalistii scriu, astazi, ca "ne vom concentra pe stiri exclusive, analize, investigatii, informatii contextualizate si subiecte cu abordari care lipsesc din agenda publica. Vom publica zilnic informatii proaspete, selectand, insa, doar acele stiri de stricta actualitate, cu adevarat importante pentru public. Nu vom ingrosa randurile, deja pline, care trateaza la unison acelasi subiect, declarat ¬breaking news¬, daca nu are valoare informativa reala.".

Potrivit prezentarii de pe site, Profit.ro va fi, la inceput, accesibil integral gratuit, dar "in viitor intentionam sa introducem un abonament anual, oferind abonatilor un pachet complex de informatii exclusive, analize, previziuni, alte instrumente utile pentru afaceri si pentru gestionarea finantelor personale. Cautam sa sustinem, astfel, un model de afaceri bazat, in principal, pe vanzarea continutului catre cititori."

  • Din echipa fac parte, intre altii, Cristian Popa, fost redactor-sef la Ziarul Financiar si fost redactor-sef la Mediafax Business News; Ovidiu Tempea, fost jurnalist Mediafax; Thomas Dinca, ex-Mediafax; Oana Osman, fost redactor-sef Capital; Florin Rusu si Adrian Mosoianu, ex-Saptamana Financiara; Ovidiu Barbulescu, ex-Mediafax; Cristian Vasilcoiu, ex-EvZ, B1 TV, Realitatea TV. Lista completa - aici

Paginademedia.ro noteaza ca din consiliul de administratie al Profit.ro fac parte jurnalista Oana Osman, investitorul Andreas Fuhrman si Marian Alecu, fost manager la McDonald's. Aceeasi sursa il citeaza pe managerul proiectului, Orlando Nicoara (fost director general al grupului Mediafax), potrivit caruia Profit.ro este un proiect "finantabil timp de un an si in conditiile in care nu are venituri".