Fiica lui Dan Voiculescu, asociat majoritar la institutul care a facut exit-poll la Antena 3

de Calin Cosmaciuc     HotNews.ro
Vineri, 30 noiembrie 2007, 19:22 Economie | Media & Publicitate


Camelia Voiculescu (dreapta)
Foto: Rompres
Camelia Voiculescu, fiica liderului PC Dan Voiculescu, detine doua treimi dintr-un institut de sondaje care a facut unul dintre exit-poll-urile la scrutinul de duminica, potrivit Registrului Comertului. CCSB, compania respectiva, a indicat scoruri mai mari decat rezultatele finale în cazul PD, PNL, PC, in marja de eroare acceptabila.

Potrivit Registrului Comertului, Camelia Voiculescu detine 67 la suta din Compania de Cercetare Sociologica si Branding Forum SRL (cunoscuta drept CCSB), iar restul procentelor sunt detinute de Mihai Motoc, consilierul lui Dan Voiculescu, si Mirel Theodor Palada, fost senior-analist la Institutul Pro. Camelia Voiculescu si Mirel Palada au intrat în firma anul trecut, prin majorare de capital, conform oficialilor companiei.

CCSB a realizat sondaje atat în perioada referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu, cat şi la alegerile europene. Reprezentantii companiei nu au anuntat pana acum preluarea ei de catre Camelia Voiculescu, dar sustin ca nu e neobisnuit ca un asemenea institut sa aiba legaturi foarte puternice cu un partid politic.

Directorul executiv Mirel Palada ne-a declarat ca marja de eroare la scrutinul de duminica a fost 2 la suta. "Aceasta a fost depasita doar în cazul PD", a spus Palada. Celelalte institute care au facut exit-poll-uri au indicat scoruri mai mari în cazul PD si PNL (CSOP) ori PD şi PIN (ATLE). Surse apropiate companiei sustin ca firma Cameliei Voiculescu a realizat, inainte de alegeri, sondaje pentru Antena 1 si National TV, dar si pentru partide politice, insa acestea din urma nu au fost date publicitatii.

Camelia Voiculescu, impreuna cu sora ei, Corina, au o avere de aproape 1 miliard de dolari, conform estimarii Top 300 Capital. Aceasta s-a intamplat dupa ce, anul trecut, Dan Voiculescu si-a donat actiunile din grupurile sale de firme celor doua fiice, în mod egal.

Arhiva HotNews.ro: Asociere sondaje - media, si la concurenta
In unul din grupurile concurente ale Antena 1, anume la Realitatea Media, regasim un actionar comun cu cel al institutului de sondaje INSOMAR. Este vorba de Petrom Service, companie controlata "de baietii mei", cum declara intr-o emisiune televizata Liviu Luca, seful sindicatelor din petrol.
Reamintim ca sindicatele din Petrom controlate de Luca detin 25% din Realitatea Media, iar Petrom Service 10%, potrivit ultimelor raportari catre CNA. (Federaţia Petrom a Sindicatelor Libere Independente a Asociaţilor şi Ligilor Apolitice din Ramura Industriei Petroliere – România - FSLI PETROM – 25,001346%, Petrom Service SA – 10% din Realitatea Media SA - adica Realitatea TV, Realitatea FM si mai multe publicatii)

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3067 vizualizari

 • 0 (2 voturi)    
  Degeaba (Vineri, 30 noiembrie 2007, 19:59)

  weather [anonim]

  Oricum credibilitatea acestor institute e nula incit stirea nu mai aduce nimic nou.Problema e daca ele primesc cumva bani de la buget...ar fi culmea ca odraslele lu felix sa ne minte pe banii nostri...
 • 0 (2 voturi)    
  antenele (Vineri, 30 noiembrie 2007, 20:40)

  seba [anonim]

  Chestia asta cu antenele si cu shturlumbaticii de acolo e asa o tristete... Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar mie mi se pare ca traiesc pe alta lume. Azi dupa amiaza pentru una isterica de prezinta stirile acolo era tot una neprezentarea la vot cu "nu" pentru votul uninominal. Antena 3 seamana tot mai mult cu un ospiciu supravegheat cu camere video. Mi-e mila de ei...pe bune.
 • 0 (2 voturi)    
  :)) (Vineri, 30 noiembrie 2007, 20:53)

  Dl. Gica [utilizator]

  Cum adica "stapana sondajelor" daca are actiuni doar la un singur institut? :)) Cred ca a venit vacanta la hotnews. :)
 • 0 (2 voturi)    
  Ha (Vineri, 30 noiembrie 2007, 20:54)

  Murphy [anonim]

  O mica parte din bani sunt si de la Crescent
  • +1 (1 vot)    
   completare la Murphy (Sâmbătă, 1 decembrie 2007, 12:45)

   x1 [anonim] i-a raspuns lui Murphy

   &quot;o mica parte din bani sunt si de la Crescent&quot; si continui ideea ta: O MARE PARTE din banii de la crescent sunt de la bancorex, fosta banca romana de comert exterior + din exporturi realizate in 1989 de statul roman, iar banii incasati si ramasi la crescent...etc.<br/><br/>sa tot devii asa miliardar, nu-i asa? <br/>si sa-ti fericesti odraslele si inca vreo 4 generatii de-acum incolo din clanul voiculestilor
 • -1 (1 vot)    
  Nu am facut si Exit Poll la referendum (Vineri, 30 noiembrie 2007, 21:17)

  Mirel Palada [anonim]

  Stimate domnule Cosmaciuc, <br/><br/>Pentru conformitate, va rugam sa mentionati ca CCSB a realizat duminica trecuta Exit Poll doar la alegerile europarlamentare. <br/><br/>Nu am realizat o asemenea cercetare pentru referendumul privind votul uninominal si, in consecinta, nu am comunicat rezultate pe acest subiect si, in consecinta, nu aveam cum sa indicam, citez, &quot;scoruri mai mari decat rezultatele finale &#238;n cazul [...] celor care au votat pentru uninominal.&quot;<br/><br/>Mai mult, in sprijinul obiectivitatii jurnalistice, puteti de asemenea mentiona faptul ca rezultatele noastre la Exit Poll au fost comparabile cu ale celorlalte doua institute de cercetare. <br/><br/>Am fost singurii care au estimat cu precizie prezenta la vot la europarlamentare (28% CCSB, in comparatie cu 29.3% prezenta oficiala - clar in interiorul marjei de eroare). <br/><br/>In aceasta perioada in care, din pacate, exista o tendinta clara de denigrare a institutelor de sondare a opiniei publice, aceste clarificari consider ca sunt imperios necesare, pentru o prezentare echilibrata, pertinenta si obiectiva a subiectului, asa cum ii sade bine unui jurnalist nepartinitor.<br/><br/>Tot pentru conformitate, va rugam sa mentionati ca d-nul Mihai Motoc, colegul meu, nu este consilier de imagine al d-nului Dan Voiculescu. <br/><br/>In rest, va multumim pentru prezentarea pe care o faceti firmei noastre. Incetul cu incetul, presa incepe sa preia rezultatele CCSB, de la un capat la altul al spectrului de afinitati politice, ceea ce este un lucru bun pentru noi. Incepem sa existam. Not a small feast in this crowded state of things.<br/><br/>Dupa cum probabil stiti, Exit Poll-ul este cel mai potrivit moment de verificare a probitatii profesionale a unui institut de cercetare. Rezultatele obtinute dovedesc ca am trecut cu brio acest test al adevarului: proba de foc a sondajelor de opinie. <br/><br/>Ceea ce este, in cele din urma, singurul lucru care conteaza si care ne pozitioneaza pe piata cercetarii de opinie din Romania.<br/><br/>Cu stima,<br/>Al Dvs,<br/>Mirel Palada<br/>Director Executiv<br/>CCSB
  • +1 (1 vot)    
   Cu sondajele poti minti ... (Vineri, 30 noiembrie 2007, 23:50)

   Adrian [anonim] i-a raspuns lui Mirel Palada

   Cu sondajele poti minti dar fara ele nu poti spune adevarul.<br/><br/>Va rog domnule Mirel Palada sa furnizati si coeficientul de incredere al datelor furnizate de institutul dumneavoastra la europarlamentare si sa admiteti ca din punct de vedere statistic datele furnizate sunt o catastrofa!<br/><br/>Adrian
   • -1 (1 vot)    
    Nope. (Sâmbătă, 1 decembrie 2007, 0:25)

    Mirel Palada [anonim] i-a raspuns lui Adrian

    Stimate domnule Adrian (*), <br/><br/>Permiteti-mi sa nu va dau dreptate. <br/><br/>Marja de eroare, la un nivel de probabilitate de 95%, a fost de 2%, dupa cum d-nul Cosmaciuc a mentionat deja in articol. <br/><br/>Iar rezultatele, cu tot respectul, nu au fost precum clamati Dvs., ci din contra: cat se poate de in jurul valorilor oficiale, cu o singura exceptie: la PD (ca si in cazul celorlalte doua institute, CSOP si ATLE, care au supraestimat acest partid). <br/><br/>Ce mai plauzibila / pertinenta / probabila explicatie privind supraestimarea PD-ului, dupa cum spuneam si in alta parte, tine de fenomenul de dezirabilitate / conformism social.<br/><br/>Unii din votantii underdog-ului (in acest caz, PSD) s-au simtit jenati in fata operatorilor de interviu sa declare ca au votat cu el si au mintzit conformist, declarand PD, partidul care in mintea lor e pozitionat ca fiind in monentul de fata the leader of the pack. De aici diferentele semnificative (mai mari decat marja de eroare) in cazul PD-ului si subestimarea procentului PSD.<br/><br/>Pentru cifrele comparative ale tuturor celor trei Exit Poll-uri, in comparatie cu rezultatele oficiale BEC (ma rog, partiale 99.5%, ca nu am actualizat graficul, dar nu sunt diferente), va invit pe urmatoarea pagina: <br/><br/>http://turambarr.blogspot.com/2007/11/comparatii-exit-polluri-v02.html<br/><br/>Pentru o estimare exacta a participarii la vot, va invit tot acolo, la <br/><br/>http://turambarr.blogspot.com/2007/11/participarea-la-vot-de-maine.html<br/><br/>Cu stima, <br/>Al Dvs<br/>Mirel Palada<br/>Director Executiv<br/>CCSB<br/><br/><br/>(*) Adrian si mai cum? Are you afraid of naming names? Va e rusine de numele propriu? :blink:
  • +1 (3 voturi)    
   va pozitioneaza intr-un fel.. dar pe unde? :) (Sâmbătă, 1 decembrie 2007, 0:09)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Mirel Palada

   Stimate domn, articolul pune clar sub semnul intrebarii etica (mai exact lipsa ei).<br/>Nu cred ca micile nimicuri insirate mai sus va scot din rahat. Daca nu va deranjeaza faptul ca actionarul majoritar este intamplator sau nu fiica presedintelui Partidului Conservator poate ca era mai bine sa faceti public acest lucru inainte sa-l descopere altii. Cat despre colegul dvs care nu este consilier de imagine.. aceasta negatie avea nevoie de o completare.. daca denaturati realitatea prin omisiune intentionata.. tot minciuna se numeste :)<br/>Si tot o completare.. Motoc e un nume la moda in PC.. este o coincidenta si membrul Biroului Electoral Central din partea PC? Luminita Motoc..<br/><br/>Totusi nu mi-e clar cum ati reusit sa ratati procentul PC-ului?! de la 2,93% pana la 4,2% e o diferenta semnificativa. Marja de eroare de 2-3% se aplica la nivel absolut? Mai exact o estimare cu 43% mai mare pt PC este o dovada de profesionalism? Prespunem ca exista o explicatie rezonabila.. sustinatorii se duc la culcare la lasarea intunericului.. sunt mai .. conservatori :)
  • +1 (1 vot)    
   precizari de la autor (Sâmbătă, 1 decembrie 2007, 12:25)

   Calin Cosmaciuc [anonim] i-a raspuns lui Mirel Palada

   Stimate d-le Motoc<br/><br/>Colegii mei au operat modificarea in ceea ce priveste uninominalul, iar confuzia a provenit din faptul ca pe diverse site-uri era prezentat sondajul pt europarlamentare CCSB, iar dedesubt erau date privind uninominalul. E o confuzie pentru care imi cer scuze, a fost facuta din graba.<br/>In ceea ce il priveste pe dl. Motoc, daca dansul nu mai e consilier al dlui Dan Voiculescu, e o noutate. Ceea ce stim cu siguranta e ca a fost si v-am fi recunoscatori daca ati preciza de cand nu mai este. In ceea ce priveste calitatea (consilier personal/consilier de imagine/consilier personal de imagine), e un lucru in ceata.<br/>Asa cum v-am precizat si in discutia telefonica, declararea asociatilor unei companii care realizeaza sondaje e in beneficiul publicului larg. In general, declararea asociatilor/actionarilor unei companii e dezirabila, insa la noi nu se intampla mereu asta. In cazul CCSB, am vazut nenumarate intrebari in ultimul an legate de apartenenta firmei.<br/>Multumesc.<br/>Calin Cosmaciuc<br/>PS. Pt colegii de la HotNews: Camelia e asociat majoritar, nu actionar. e vorba de un SRL.
 • 0 (0 voturi)    
  CAM TARZIU, DOMNULE COSMACIUC (Sâmbătă, 1 decembrie 2007, 0:03)

  Cami B [anonim]

  Au fost si jurnalisti care au sesizat mai repede cam cum sta treaba...pentru ca prea batea la ochi dublarea procentului lui Felix.<br/><br/>Cotidianul &#39;&#39;Interesul Public&#39;&#39; a facut aceasta dezvaluire imediat dupa afisarea exit-pollului (http://www.interesulpublic.ro/alegeri_41/partidul-lui-dan-voiculescu--umflat-in-sondaje-de-camelia-voiculescu_8111)<br/><br/>Dar nu-i nimic, nu trebuie sa va necajiti. Important este ca, daca mai adaugam si materialul din Cotidianul (&#39;&#39;Cum se fura in sondaje&#39;&#39;) si daca mai retinem, tot din &#39;&#39;Interesul Public&#39;&#39; cam cu ce se ocupa Civisul lui Mihailov, stim exact cum sa interpretam rezultatele pe care aceste institute le vor publica de aici inainte. Ca pe &#39;&#39;Aria manipularii&#39;&#39;....
  • 0 (0 voturi)    
   deloc tarziu (Sâmbătă, 1 decembrie 2007, 12:54)

   Calin Cosmaciuc [anonim] i-a raspuns lui Cami B

   Multumesc pentru comentariu.<br/>Nu inteleg de ce ar fi tarziu. Nu am stiut ca a aparut in Interesul Public, pur si simplu nu am gasit aceasta informatie, care nu e deloc vizibila. Ultima referire gasita a fost cea din Cotidianul, care fixa CCSB in &quot;sfera familiei Voiculescu&quot; sau ceva de genul asta. Hai sa nu fim orgoliosi si sa vedem si efectul, adica faptul ca publicata pe HotNews informatia a ajuns la mai multi cititori.<br/>Altfel, am gasit acum articolul din IP si as putea spune ca nu exista nicio declaratie a celor de la CCSB, desi un articol echilibrat ar fi trebuit sa contina asa ceva.
 • -1 (1 vot)    
  Informatia e deja publicata de trei zile (Sâmbătă, 1 decembrie 2007, 0:09)

  bratu [anonim]

  Stirea e veche, a aparut pe 27 noiembrie in cotidianul &quot;Interesul Public&quot;, sub semnatura lui Dan Badea (vezi articolul &quot;Partidul lui Dan Voiculescu, umflat &#238;n sondaje de Camelia Voiculescu&quot;). E bine ca informatia ajunge, gratie Hotnews, la cat mai multi cititori. E bine si ca jurnalistul Cosmaciuc se inspira din &quot;Interesul Public&quot;, chiar daca n-o face cu voce tare.
 • -1 (1 vot)    
  Informatia e deja publicata de trei zile (Sâmbătă, 1 decembrie 2007, 0:09)

  bratu [anonim]

  Stirea e veche, a aparut pe 27 noiembrie in cotidianul &quot;Interesul Public&quot;, sub semnatura lui Dan Badea (vezi articolul &quot;Partidul lui Dan Voiculescu, umflat &#238;n sondaje de Camelia Voiculescu&quot;). E bine ca informatia ajunge, gratie Hotnews, la cat mai multi cititori. E bine si ca jurnalistul Cosmaciuc se inspira din &quot;Interesul Public&quot;, chiar daca n-o face cu voce tare.
 • -2 (2 voturi)    
  dan voiculescu (Sâmbătă, 1 decembrie 2007, 6:12)

  dumitru dumitru [anonim]

  ....fratilor...atatea comentarii negative se aduc acestui om.....ba ca-i hot ba c-a fost securist....si asa mai departe...dar sa nu uitam un lucru...ca da de lucru la romani....nu cred eu ca ii e tot una si de omul de rand....ca e de-al nostru....ce mai bine era sa vina un arab sau un chinez sa ne angajeze?.....sigur ca nui este indiferent de soarta semenilor sai...ca tot roman este....sunt sigur ca nu-si arunca averea in arabia sau china ...ci tot aici face afaceri....sa invatam de la el nare cum sa vrea raul acestei tari e vorba de Dan Voiculescu...
 • -1 (1 vot)    
  Pt. domnul Mirel P. (Sâmbătă, 1 decembrie 2007, 6:57)

  bugger [anonim]

  Un raspuns profesionist, pe piata &quot;bullshit&quot;-ului. :)). E si normal sa luptati din greu pt. a cistiga, din nou, incerederea oamenilor.
 • 0 (2 voturi)    
  Cei de la Antene sunt jalnici.... (Sâmbătă, 1 decembrie 2007, 7:29)

  judex [anonim]

  asta ca sa fiu politicos. Gadea, Cristoiu, Vranceanu-Firea ey comp. sunt de un ridicol strident. Poate sunt talentati, dar caracterul ii impiedica sa sa se comporte onest si profesionist.
  • 0 (2 voturi)    
   ai dreptate. cine se mai uita la Antene? (Sâmbătă, 1 decembrie 2007, 9:42)

   gospo [anonim] i-a raspuns lui judex

   treb sa fii putin reatard ca sa te uiti la observator sau la emisiuni de politica la antene....
  • 0 (0 voturi)    
   Felix si Co (Duminică, 2 decembrie 2007, 19:13)

   James Bond [utilizator] i-a raspuns lui judex

   ai dreptate judex... Gadea, Cristoiu, omul cu laptopul, Ciutacu... oameni de nimic, oameni care fac din Basescu carpa de sters pe jos din orice fleac.<br/><br/>Am observat ca toate comentariile contra Voiculescu (motanelul securist) sunt votate &quot;contra&quot; - bate la ochi...
 • 0 (0 voturi)    
  Promoveaza Evenimentul Zilei firma asta? (Sâmbătă, 1 decembrie 2007, 9:20)

  Matei [anonim]

  Si Evenimentul Zilei a scris acu cateva zile despre ce bun e institutul asta de sondaje. Acu aflu cu surprindere ca e al lui voiculescu. foarte tare, bine lucrat Evenimentul!
 • -3 (3 voturi)    
  erorile grave sunt cele in favoarea lui Basescu (Sâmbătă, 1 decembrie 2007, 11:16)

  clujean [anonim]

  avand in vedere gradul enorm de pericol pt tara al acestui nemernic, orice sprijin pt el este o crima (inclusiv in domeniul sondajelor de opinie)! deci atentie, tovarasei securisti de la Hotnews si alte lulele de genul asta, va trebui sa decontati en detail de ce ati sprijinit tentativa de lovitura de stat a acestui scelerat! la fel si altii, care sunt sau vor fi descoperiti! dosvidanie
  • 0 (2 voturi)    
   ai buba la cap! (Sâmbătă, 1 decembrie 2007, 17:57)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui clujean

   Se uita extraterestrii la tine din vasul de toaleta ori nu?
  • 0 (0 voturi)    
   PC si marja de eroare (Duminică, 2 decembrie 2007, 19:15)

   James Bond [utilizator] i-a raspuns lui clujean

   rudotelu... cat e doaman rudotelu??? ca al Cluj era mai ieftin...<br/><br/>stati in beciul istoriei, si reflectati la esecul europarlamentarilor... PC va trebui sa iasa din marja de eroare de 2-3% pentru a putea comenta pe scena politica... Atata timp cat va inregistra maxim 2-3% in sondaje, PC va ramane o eroare a politicii romanescti...
 • 0 (0 voturi)    
  M.Palada (Marţi, 2 decembrie 2008, 11:00)

  emilia [anonim]

  Punct pe i: Mirel Palada mi-a fost coleg de facultate si inca de pe atunci parea parvenit! Acum se pare ca a devenit si acolit al.....


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by