Vicepremierul Gabriel Oprea spune ca nu l-a cautat niciodata pe Stelian Tanase, ci acesta a dorit sa poarte o discutie cu el, probabil pentru a beneficia de sprijin parlamentar, Oprea respingand astfel acuzatiile fostului director al TVR la adresa sa.

Gabriel OpreaFoto: Guvern

"Va spun in mod sincer - niciodata nu l-am cautat pe domnul Stelian Tanase. Domnul Stelian Tanase, atunci presedintele televiziunii, a fost la un targ de antichitati, se poate dovedi, se poate proba, a discutat cu domnul primar Ontanu (secretar general al UNPR-n.r.) si m-a cautat si mi-a spus in mod insistent ca doreste sa vorbeasca cu mine. Si printr-un coleg de-al dansului am vorbit cu domnul Stelian Tanase, o discutie amicala, recunosc, sunt un om serios. M-a invitat la o emisiune. Am spus cum sa nu? Cum vin de la Bruxelles am sa vin si la o emisiune. Daca ma intrebati de ce ma cauta in mod insistent, probabil avea nevoie de sprijin parlamentar. Niciodata, dar niciodata, nu am discutat astfel cu domnul Stelian Tanase si am vrut sa o spun eu personal", a afirmat, sambata, Gabriel Oprea. intr-o conferinta de presa la Galati, potrivit Mediafax.

Stelian Tanase acuza, intr-o emisiune la postul public, ca s-a decis "lichidarea" sa de la conducerea TVR la cererea vicepremierului Gabriel Oprea, el sustinand ca Oprea l-ar fi sunat "foarte oparit", cerandu-i sa scoata de pe post un material despre plagiatul sau.

Stelian Tanase declara, lunea trecuta, la postul public de televiziune, ca Gabriel Oprea l-a sunat "foarte infiebantat, foarte oparit", cerandu-i sa scoata de pe post un material despre plagiatul sau. El mai sustinea ca liderul UNPR, Gabriel Oprea, s-ar fi folosit si de reprezentantii partidului sau in conducerea TVR pentru a opri materialele pe aceasta tema.