Fostul director de la Jurnalul National, Marius Tuca, a preluat postul de radio Smart FM de la vaduva lui Valentin Nicolau. CNA a acordat, marti, licenta audiovizuala pentru un nou post de televiziune, Linkpress TV, care va pune accentul pe educatie si cultura.

  • CNA a acordat, marti, licenta audiovizuala pentru o noua televiziune, Linkpress TV, ce va pune accentul pe educatie si cultura, potrivit Agerpres. Postul, operat de societatea Linkpresstv SRL din Bucuresti, va fi condus de Dragos Vasilescu si va incepe sa emita "cand ne vor da UPC si RCS&RDS OK-ul", dupa cum a spus Vasilescu la CNA. Serviciul va include 12,5% programe de informare, 9,5% programe educative, 2,23% programe culturale. Investitia initiala este de 850.000 de euro, iar 65% dintre programe vor fi productie proprie si restul - ale altor producatori.
  • Fostul sef de la Jurnalul National, Marius Tuca, va prelua postul de radio Smart FM de la Angelica Nicolau, vaduva scriitorului Valentin Nicolau, fost presedinte TVR la inceputul deceniului trecut. Potrivit Mediafax, CNA a acceptat, marti, modificarea structurii actionariatului la Radio Smart SRL, ce detine postul bucurestean. Tuca intentioneaza sa "construiasca" in domeniul media, el detinand si un site cu propriul lui nume. El a spus pentru agentia citata ca "imi doream inca de acum 30 de ani sa am un radio si sa-i spun Radio Pupaza din Tei (...) Nu va fi Radio Pupaza din Tei, dar se va pastra ceva din spiritul acesta de a anunta lucrurile cele mai importante si de ultima ora. Titlul radioului (Smart FM, n.r.) ne defineste. Titlul radioului defineste foarte bine ce vrem sa facem. Vrem sa facem totul smart, fie ca este vorba de muzica sau civilizatie (...) Vreau sa am un radio. Am si un site, www.mariustuca.ro, si vreau sa construiesc". Marius Tuca si-a dat demisia de la Jurnalul National la inceputul acestui an.