Postul de radio Europa Fm va difuza duminica, de la ora 11:00, reportajul "DNA, in spatele usilor inchise". "In 2002, cand a decis infiintarea Parchetului National Anticoruptie (intre timp transformat in directie), probabil ca Adrian Nastase nici in cosmarurile sale cele mai negre nu-si inchipuia ca el va fi unul dintre cei anchetati si trimisi in judecata chiar de procurorii carora le crease, prin decizie politica, spatiul lor", scrie jurnalista Anca Gradinaru pe blogdereporter.

Ani la rand, pana in 2004, cand si-a incheiat mandatul de premier, Adrian Nastase a facut, convins sau la presiunea Uniunii Europene, cu care negocia aderarea Romaniei, tot ceea ce trebuia: a alocat bani pentru infiintarea si dezvoltarea PNA si pentru construirea unei puscarii pentru corupti.

Un singur lucru nu a facut. Nu i-a incurajat pe magistrati sa ancheteze si sa judece liber.

Dupa cativa ani, dupa ce Romania a intrat in NATO si UE, Adrian Nastase a fost arestat si condamnat la ani de puscarie de judecatori pentru fapte de coruptie in baza unor legi pe care isi daduse girul. A fost insa si achitat.

In primii ani de functionare, lumea radea de PNA: ,"Hai domnule, ce sa-ti spun, iar au saltat niste nasi de tren¬"

Procurii, cei neobedienti, nu s-au simtit prea bine, asa ca dupa o vreme, l-au saltat chiar pe unul dintre consilierii Cabinetului Nastase, Fanal Pavalache.

Citeste continuarea pe blogul Ancai Gradinaru, blogdereporter.wordpress.com.