Studiourile MediaPro au anuntat, luni, incheierea tranzactiei prin care acestea sunt preluate de "un grup de investitori" de la compania-mama a Pro TV, Central European media Enterprises. Comunicatul nu precizeaza cine sunt investitorii, dar ii mentioneaza ca persoane de contact pe Bobby Paunescu si pe producatorul american Donald Kushner.

CME a confirmat incheierea tranzactiei, fara a da alte detalii.

  • CME anuntase, in iulie, ca a ajuns la un acord pentru vanzarea studiourilor din Buftea, tranzactie ce avea sa se finalizeze in a doua jumatate a anului. Paginademedia.ro scrisese, in prealabil, despre negocieri avanzate intre CME si un grup de oameni de afaceri americani, impreuna cu Bobby Paunescu, pentru Studiourile MediaPro

Comunicatul de luni:

"Vanzarea MediaPro Entertainment a fost finalizata

Un grup de investitori - format din importanti producatori de film din Statele Unite ale Americii si Romania - a finalizat tranzactia prin care CME a vandut actiunile companiei MediaPro Entertainment, actionar majoritar al Studiourilor MediaPro.

Obiectivul principal al noilor actionari este de a readuce in prim-plan importanta istorica al celui mai important complex cinematografic din Romania si unul dintre cele mai mari din Europa Centrala si de Est."