CNA a retras, marti, licenta audiovizuala prin cablu pentru Romania TV Gorj, la solicitarea Ridzone Computers SRL, firma ce detinea aceasta licenta, dar si o licenta audiovizuala prin satelit pentru Romania TV, dupa cum anunta Mediafax. Societatea Ridzone Computers a jucat, in urma cu patru ani, un rol-cheie in aparitia televiziunii de stiri Romania TV, controlata de Sebastian Ghita.

Ridzone Computers SRL solicitase retragerea licentei pe care o detinea pentru postul Romania TV Gorj, iar cererea a fost discutata azi la CNA. Luni, Mediafax scria, pe surse, ca motivele cererii erau de natura financiara.

Asociatii Ridzone Computers sunt RTV Satellite Net SRL (societatea care opereaza si Romania TV) si Radu Tronaru, cu 95%, respectiv 5%. Societatea este insa controlata de Sebastian Ghita, dupa cum reiese sin din documente DNA dintr-un dosar in care este cercetat deputatul.

In martie 2012, CNA acordase Ridzone o licenta pentru postul Romania TV Gorj, ce urma sa difuzeze o ora si jumatate de program local, iar in rest - programele postului central Romania TV. Directorul Romania TV Gorj era Ionut Raitaru, cel care, in 2011, ii cedase lui Ghita o licenta pe care acesta a folosit-o pentru a lansa Romania TV, dupa "ruperea" Realitatii TV petrecuta in acelasi an.