Holul CNA si sala de sedinte a Consiliului erau impanzite, marti, cu afise in care se cerea demisia Laurei Georgescu. Pe un birou amplasat pe hol era si o lista pe care erau invitati sa o semneze toti cei care doresc demisia presedintelui CNA. Acest for urmeaza sa discute, marti, modul in care televiziunile au tratat tragedia de la Club Colectiv, in zilele de 31 octombrie si 1 noiembrie. Sedinta CNA a inceput marti in absenta Laurei Georgescu.

Poza la CNAFoto: HotNews.ro
  • UPDATE 10:30 La doar 30 de minute de la inceputul sedintei, aceasta a fost intrerupta pentru jumatate de ora, dupa ce membrul CNA Valentin Jucan a dat drumul unei inregistrari in care se aud huiduieli la adresa Laurei Georgescu, din timpul protestelor de saptamana trecuta de la Universitate.
  • UPDATE 11.20 Membrii CNA au amanat, momentan, discutiile despre felul cum televiziunile au acoperit incendiul de la Colectiv si incearca sa discute, pe fundalul sonor al huiduielilor, diverse urgente precum prelungiri si modificari de licenta. Jucan nu da semne ca ar da inapoi, desi mai multi colegi i-au spus ca discutarea primului punct al agendei de sedinta - derapajele in acoperirea TV a incendiului - este "asteptata de toata societatea" (citat membru CNA Lorand Turos). Ramane de vazut daca acest subiect va fi discutat tot azi, dupa cele tehnice.
  • UPDATE 11.40 Sedinta CNA a fost oprita din nou. Nu este limpede daca si in ce conditii va fi reluata.
  • UPDATE 13.30 CNA a intrat din nou in sedinta de zece minute, iar de atunci membrii - care spun ca presedintele trebuie sa plece - se cearta pe tema pozitiei oficiale pe care sa o aiba referitor la demisia/demiterea Laurei Georgescu. Membrul Monica Gubernat: Eu cer demisia Laurei Georgescu, dar si pe cea a lui Valentin Jucan, care "nu-si indeplineste mandatul" incercand sa blocheze sedinta.
  • UPDATE 13.45 Cearta e in toi. Valentin Jucan si Radu Herjeu urla unul la celalalt
  • UPDATE 13.52 Spiritele s-au linistit, iar membrii CNA au decis prin vot sa ceara Parlamentului o discutie pe tema problemelor cu care se confrunta CNA in conditiile prezentei Laurei Georgescu la conducerea acestui for
  • UPDATE 14.05 CNA a decis sa amane discutarea primului punct de pe agenda sedintei - acoperirea TV a incendiului de la Colectiv. Motivul: La sedinta nu e prezent avocatul Antenelor!

In prima jumatate de ora de sedinta a Consiliului National al Audiovizualului (CNA), membrii forului au discutat fara sa ia vreo decizie daca sunt sau nu de acord cu o propunere ca fiecare dintre ei sa-si exprime public acordul ca Laura Georgescu sa demisioneze. Propunerea fusese facuta de membrul Florin Gabrea.

Cand sedinta era pe punctul sa inceapa efectiv, Valentin Jucan a spus ca el va bloca sedintele CNA pana cand Laura Georgescu va demisiona sau pana cand Parlamentul va decide sa o demita prin respingerea raportului de activitate al Consiliului. Alti membri i-au cerut lui Jucan sa astepte pana la pranz ca sa discute in pauza ce pozitie sa aiba membrii referitor la presedintele forului, dar Jucan a refuzat si a dat drumul la inregistrarea cu huiduieli. De atunci, sedinta a fost intrerupta, urmand ca membrii sa incerce sa o reinceapa dupa jumatate de ora.

Amintim ca demisia CNA a fost ceruta si in timpul protestelor din Piata Universitatii, pe parcursul ultimei saptamani. La sediul forului audiovizual, afise prin care se cerea aceasta demisie au aparut inca de saptamana trecuta.