Realizatorul emisiunii "Jocuri de putere" de la Realitatea TV, Rares Bogdan, negociaza preluarea functiei de manager al trustului Medien Holding, care editeaza, printre altele, cotidianul Romania libera si saptamanalul Academia Catavencu, scriepressone.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Negocierea are loc in contextul in care Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a cerut in instanta falimentul firmei Astra Asigurari, cea mai importanta dintre afacerile lui Dan Adamescu, patronul Medien Holding, arata sursa citata.

Contactat de PressOne, Rares Bogdan a declarat ca negocierile sale cu Dan Adamescu vizeaza postul de manager general al intregii divizii de produse media aflate in portofoliul Medien Holding.

Intrebat cum s-a ajuns la aceste discutii, realizatorul TV a spus ca are multe oferte si ca este "pe val".

"E simplu, cauta om. Asa cum l-a gasit si pe Emil Hurezeanu. Dar sa stii ca eu nu doar de aici am oferte. Am oferte de la trei televiziuni, am oferta de la alt ziar, am oferta de la un grup media important care intra in Romania, care nu sunt romani si care vor sa faca achizitie de televiziune si de presa scrisa online si radio. Am oferte multe, pentru ca... asta sunt! Sunt pe val, ce vrei?" a declarat razand Rares Bogdan pentru PressOne.

  • In declaratiile facute pentru Pressone.ro, Rares Bogdan critica rezultatele slabe realizate in online de Romania libera si afirma: "Eu, daca cineva mi-ar face asta, sa fie ziarul meu, nu cred ca doar l-as da afara, la cum sunt eu. Nu se poate!" Din informatiile HotNews.ro, la Romania Libera departamentul online functioneaza separat de redactia ziarului si este subordonat administrativ direct managerului general al Medien Holding, Adrian Rus. Iar activitatea redactionala, atat la ziar, ca si la online, este afectata serios in ultima vreme de numarul mic de angajati si de intarzierea salariilor - cu 2 luni in redactie si cu 3-4 luni la departamentele tehnice si de suport.

Omul de afaceri Dan Adamescu i-a anuntat, luni, pe cativa angajati ai Romaniei Libere ca noul redactor sef al publicatiei in locul lui Dan Turturica va fi realizatorul Realitatea TV Rares Bogdan, au declarat surse din redactie pentru HotNews.ro.

Contactat de HotNews.ro, Rares Bogdan a spus ca exista unele discutii mai vechi, inca nefinalizate, dar ca nu este vorba despre postul de redactor sef. Bogdan a spus ca nu poate da in acest moment mai multe detalii.

Potrivit unei alte surse, Dan Adamescu a vorbit despre venirea lui Rares Bogdan pe o pozitie de conducere, dar nu a mentionat clar ce functie va avea acesta - redactor-sef, manager sau altceva.

Adamescu ar fi reprosat faptul ca, pana acum, ziarul si Dan Turturica nu l-au aparat in "lupta lui cu Ponta", stiute fiind problemele pe care patronul Romaniei libere le are in justitie.