Marius Tuca a inceput, de luni, sa realizeze matinalul postului de radio pe care l-a preluat recent, Smart FM. Si tot de saptamana aceasta este accesibila platforma de opinii si comentarii construita de Cristian Tudor Popescu si trei fosti sefi de la Gandul.info/Mediafax Group, Republica.ro.

  • Fostul director al Jurnalului National, Marius Tuca, realizeaza de luni dimineata matinalul postului Smart FM. Potrivit Mediafax, prima lui emisiune a inceput sa fie difuzata luni, la cateva minute dupa ora 7.00, iar in emisiune a abordat si subiectul tragediei Colectiv, avandu-l ca invitat pe Raed Arafat. Tucă a precizat că întâlnirea sa cu publicul postului de radio la care este proprietar va avea loc în fiecare dimineaţă, dar "nu va fi la o oră fixă, ci la o oră cu minute.
  • Cristian Tudor Popescu, fostul redactor-sef al Gandul.info Florin Negrutiu, fostul director editorial Mediafax Group Claudiu Pandaru si fostul producator general al aceluiasi grup, Alex Livadaru au lansat platforma online de analize si opinii Republica.ro. Din echipa mai fac parte editorii Raluca Ion si Loredana Voiculescu, ambele ex-Gandul.info. Platforma va publica materiale semnate de personalitati ale vietii publice romanesti si, potrivit lui Claudiu Pandaru, sunt asteptate si materiale de la cititori care comenteaza "bine si argumentat". Pandaru, pe Republica.ro: "Ați intrat pe o platformă construită de la zero, totul este făcut de români, chiar dacă am avut ca puncte de plecare surse de inspirație cunoscute, cu siguranță, multora dintre voi. Doar două exemple - medium.com și qz.com. "