Televiziunea britanica BBC difuzeaza un spot publicitar despre avantajele investitiilor in economia Republicii Moldova. Un oficial moldovean a declarat pentru Infotag, preluata de Rador, ca spotul a fost realizat in Moldova de catre specialisti locali si straini si are un buget de peste 40 mii euro. In spotul cu durata de 30 de secunde, un om de afaceri ii spune altuia ca Moldova ar putea deveni urmatoarea tinta pentru investitii si ii explica motivele.

Potrivit serviciului de presa al Ministerului Economiei si Comertului, spotul ii indeamna pe agentii economici europeni, top-manageri de la companii mari si mijlocii sa efectueze investitii in economia moldoveneasca; relateaza despre zonele economice libere, portul maritim de pe Dunare, acordurile privind regimul de liber schimb cu tarile din Uniunea Europeana si CSI, impozitarea beneficiului la cota zero. Spotul va fi difuzat timp de 4 saptamini cu sloganul "Make it in Moldova".

Reclama a fost filmata la initiativa Ministerului Economiei si Comertului al Moldovei, cu suportul financiar al proiectului TACIS "Support to MIEPO/MIDA", menit sa ajute Guvernul in promovarea exporturilor si atragerea investitiilor.