Radio Guerrilla si Antena 3 cu proiectul 3 FM sunt castigatorii celor doua frecvente radio din Bucuresti scoase la concurs de CNA, potrivit Mediafax. Forul audiovizual voteaza, marti, castigatorii celor aproape 50 de frecvente la nivel national, scoase la concurs in ultima saptamana si pentru care peste 60 de societati au depus sute de inscrieri.

Radio Guerrilla va putea, astfel, sa-si reia emisia in Bucuresti, la doi ani dupa ce licentele sale au fost retrase din cauza unor tranzactii ilegale. Echipa Guerrilla incearca sa-si recupereze, in cadrul acestui concurs, mare parte dintre licentele pierdute. Pana marti la pranz, pe langa cea din Bucuresti, mai castigase trei frecvente locale.

  • In concursul pentru frecventele din Bucuresti se mai inscrisesera si Adevarul (cu un proiect coordonat de jurnalistii Catalin Striblea si Teodor Tita), B1 TV si Romania TV, dar si proiecte independente precum Clandestino, in prezent activ online. Detaliii aici

Antena 3 a cerut licenta cu un proiect de radio informativ, intitulat 3 FM, prin care echipa postului de stiri al trustului Intact spunea ca incearca "sa readuca jurnalismul si in radio asa cum am facut-o si in televiziune".

In Bucuresti, Guerrilla a castigat frecventa 94,8 MHz, prin care postul a emis pana in septembrie 2014. Antena 3 SA a castigat frecventa 106,2 MHz.

CNA retrasese licentele Guerrilla in toamna lui 2013, dupa ce a constatat ca acestea erau operate de Expresiv SA, alta societate decat cea care le detinea oficial, anume Realitatea Media SA.