Claudiu Lucaci, care a castigat recent un proces cu Societatea Romana de Televiziune (SRTv), dupa ce a fost inlaturat de la sefia Stirilor TVR in luna aprilie, pe vremea cand Televiziunea Romana era condusa de Stelian Tanase, a revenit, marti, la conducerea Directiei Stiri a TVR, potrivit Mediafax.

"Ca urmare a hotararii Tribunalului Bucuresti cu numarul 11813/2015 din 20 noiembrie a.c., referitoare la anularea proceselor verbale si a reevaluarii din aprilie 2015, conducerea TVR a dispus repunerea in drepturi a lui Claudiu Lucaci, respectiv preluarea atributiilor de coordonator al Directiei Stiri", au transmis reprezentantii SRTv, la solicitarea agentiei Mediafax.

Potrivit reprezentantilor TVR, Claudiu Lucaci a revenit in functia de coordonator cu atributii de director al Directiei Stiri, incepand de marti.

Contactat, miercuri, de agentia MEDIAFAX, Claudiu Lucaci a confirmat ca, incepand de marti, a revenit pe postul de director al Directiei Stiri din TVR.

"Am crezut, in toata aceasta perioada, ca am fost victima unui abuz. Voi colabora cu noua conducere a televiziunii pentru a lamuri celelalte aspecte din decizia instantei. A fost nevoie de mult curaj ca sa ma lupt cu anumiti oameni care au transformat o evaluare profesionala intr-o razbunare politica si as vrea sa-i multumesc domnului avocat Gheorghe Piperea ca a preluat o cauza in care foarte putini avocati au fost dispusi sa se implice", a mai spus Claudiu Lucaci.

Claudiu Lucaci a fost inlaturat de la conducerea Directiei Stiri a Societatii Romane de Televiziune in luna aprilie, fiind inlocuit de Raluca Stroe Brumariu, printr-o decizie a lui Stelian Tanase, care, la momentul respectiv, era presedinte-director general al SRTv.

Lucaci a pierdut conducerea Stirilor TVR dupa ce a fost reevaluat de o comisie a Televiziunii Romane, desi a obtinut un punctaj care ii permitea sa isi mentina respectiva functie la prima evaluare a activitatii sale, insa o comisie condusa de Stelian Tanase a decis ca procesul de evaluare in cazul sau "a fost viciat".

Pe 3 aprilie, Claudiu Lucaci, care a primit la reevaluare un punctaj sub cel necesar pentru a ramane sef al Stirilor TVR, a declarat pentru MEDIAFAX ca TVR este o institutie condusa politic si va contesta rezultatul reevaluarii sale. Claudiu Lucaci a mai spus ca a inteles dintr-o discutie cu Stelian Tanase ca evaluarea managerilor TVR s-a facut "pe considerente politice".

Totodata, Claudiu Lucaci a precizat atunci ca a depus o actiune in instanta in acest caz. El si-a motivat decizia prin faptul ca reevaluarea sa nu era prevazuta in regulamentele TVR.

In acest caz, Tribunalul Bucuresti a decis, pe 20 noiembrie, sa admita in parte cererea lui Claudiu Lucaci, care a dat in judecata TVR pe 24 aprilie.

Astfel, instanta a anulat procesul-verbal numarul 134609 din 14 aprilie 2015 si a anulat reevaluarea lui Claudiu Lucaci, cuprinsa in procesele verbale numarul 134601 din 2 aprilie 2015 si numarul 134603 din 3 aprilie 2015, potrivit informatiilor disponibile pe Portalul Instantelor de Judecata.

Totodata, Tribunalul Bucuresti a mentinut evaluarea lui Claudiu Lucaci cuprinsa in procesele verbale numarul 134423 din 11 februarie 2015 si numarul 134498 din 12 februarie 2015 si a obligat TVR sa ii plateasca lui Lucaci o suma de 10.000 lei cu titlu de daune morale. Pe de alta parte, instanta a respins ca neintemeiata cererea lui Claudiu Lucaci de obligare a TVR la plata cheltuielilor de judecata. Hotararea instantei poate fi atacata cu apel in zece zile de la comunicare, insa TVR nu a precizat daca o va contesta.

Pe de alta parte, pana la revenirea lui Claudiu Lucaci la conducerea Directiei Stiri a TVR, sefia Stirilor a fost detinuta interimar de Ioana Popescu. Aceasta a fost numita la conducerea Directiei Stiri a SRTv, la inceputul lunii noiembrie, de Irina Radu, directorul general interimar al Societatii Romane de Televiziune.

Irina Radu a numit-o pe Ioana Popescu la conducerea Stirilor TVR dupa ce Raluca Stroe Brumariu a demisionat de la sefia Stirilor SRTv, ca urmare a reactiei intarziate pe care Televiziunea Romana a avut-o in cazul relatarii, in noaptea de 30 spre 31 octombrie, a informatiilor despre incendiul izbucnit in clubul Colectiv din Bucuresti.

Ioana Popescu ocupa si functia de director interimar al TVR 2. De asemenea, Ioana Popescu a fost producator executiv in Directia Emisiuni Informative si Sport din TVR, in perioada in care Stirile TVR erau conduse de Claudiu Lucaci.

Fostul Consiliu de Administratie al SRTv, care a fost condus de presedintele-director general Stelian Tanase, a fost demis de plenul Parlamentului pe 23 septembrie, odata cu respingerea raportului de activitate al Televiziunii Romane pe anul 2014. In aceeasi zi, plenul Parlamentului a numit-o pe Irina Radu in functia de director general interimar al TVR.