CNA a aplicat, marti, amenda maxima prevazuta de legislatie - 200.000 de lei - postului Kanal D pentru depasirea minutelor legale de publicitate, in cursul lunii octombrie. Forul audiovizual a decis, totodata, o amenda de 100.000 de lei pentru Antena 1, tot din cauza ca a difuzat mai multa publicitate decat e permis, in cursul aceleiasi luni, potrivit Mediafax.

CNA a analizat in ce masura au respectat posturile Antena 1, Antena 3, B1 TV, Kanal D, National TV, Prima TV, Pro TV, Realitatea TV, Romania TV si TVR 1, intre 1-31 octombrie, duratele legale ale insertiilor de publicitate. Consiliul a constatat depasiri semnificative in cazul Antena 1 si Kanal D si depasiri mult mai mici in celelalte cazuri.

Potrivit monitorizarii, Kanal D a depasit limita legala pentru publicitate cu 3 ore si 43 de minute. Depasirea Antena 1 a fost si mai mare - 3 ore si 56 de minute, dar membrul CNA Monica Gubernat, citata de Mediafax, a propus o amenda mai mare pentru Kanal D avand in vedere "recidiva aproape lunara", in cazul acestui post, cand vine vorba despre nerespectarea duratelor insertiilor publicitare.

Legal, posturile comerciale pot difuza 12 minute de publicitate in interval de o ora, limita pentru televiziunea publica fiind mai mica - 8 minute.