Postul de film documentar Digi World, din portofoliul RCS&RDS, va difuza primul documentar romanesc dedicat "celui mai ambitios proiect stiintific din Romania", Laserul de la Magurele. Documentarul "Frontierele luminii" este o productie proprie Digi World si incearca sa raspunda la intrebarile: "De ce aveam nevoie de un Laser la Magurele? Ce vom face cu el? Care au fost provocarile constructorilor? Dar ale oamenilor de stiinta?"

Potrivit RCS&RDS, documentarul, ce va fi difuzat pe 18 decembrie, de la ora 20.00 pe canalul mentionat, a presupus peste doi ani de munca, sute de ore de filmare si mii de ore de documentare despre proiectul de 300 de milioane de euro, unic in lume, ce presupune lansarea celui mai puternic laser din lume, la Magurele, in 2018.

  • Echipa Digi World, care se ocupa de productiile proprii pentru canalele de documentare din portofoliul RCS & RDS, este formata din: Andrei Dobrescu (regie) , Raluca Ungureanu (regie); Imagine - Dan Ene, Gabriel Necsulescu, Dragos Stoica, Adrian Damian, Eugen Simonia, Mircea Petculescu, Andrei Captarenco; Andrei Dobrescu si Anca Gradinariu - scenariu; editori imagine - Sergiu Mihaescu, Laurentiu Enculescu, Alexandru Rupa, Claudiu Gradea; Voice Over: Iuliana Dalica; Producator: Iulian Pana.