Grupul german de media Deutsche Welle vrea sa contribuie la informarea si integrarea refugiatilor si vrea sa lanseze o televiziune care va fi dedicata 24 de ore pe zi acestor obiective, potrivit broadbandtvnews.com, preluat de Mediafax.

Ca prim pas in demersul sau, actuala televiziune de limba araba a Deutsche Welle (DW) va fi distribuita, incepand din 15 decembrie, in toata Europa de Vest, prin intermediul satelitului Astra 19,2 grade Est. Acest proiect pentru ajutorarea refugiatilor din Orientul Mijlociu va fi posibil gratie unui parteneriat incheiat intre Deutsche Welle si compania de sateliti SES, al carei sediu central este la Luxemburg, dar care are operatiuni foarte dezvoltate pe piata germana de media.

Acest post TV, care este liber la retransmisie, va fi extins in urmatoarele luni intr-o televiziune de informatii dedicat integrarii refugiatilor.

DW Arabia difuzeaza stiri si informatii din si despre Germania in limba araba 24 de ore pe zi. Pana in prezent, aceasta a putut fi accesata in Germania doar ca un live-stream pe site-ul www.dw.com/arabic.

Norbert Holzle, senior vice president commercial Europe al SES, l-a asigurat pe directorul general al Deutsche Welle, Peter Limbourg, ca aceasta televiziune va fi distribuita gratuit pe satelitul Astra 19,2 grade Est al SES pentru o perioada de 12 luni.

Segmentul spatial pus la dispozitie de SES va fi initial utilizat pentru distribuirea canalului DW Arabia in Europa de Vest in forma in care acesta poate fi receptionat in tarile arabe.

Continutul va fi insa in mod gradual adaptat la interesele si nevoile grupurilor tinta vizate, care, pe langa refugiati, includ si alte persoane vorbitoare de limba araba care s-au stabilit deja in Europa.

Pe langa productiile proprii, grupul Deutsche Welle intentioneaza sa difuzeze la aceasta televiziune programe furnizate de parteneri germani si europeni.

Grila de programe a televiziunii va include, spre exemplu, cursuri de limba germana dedicate refugiatilor.

Aceasta televiziune va putea fi receptionata prin intermediul oricarei antene parabolice, orientate catre satelitul Astra 19,2 grade Est, si va putea fi distribuita si in taberele de refugiati.