Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, marti, sa avizeze negativ proiectul legislativ care prevede eliminarea taxei TV, membrul CNA Gabriel Tufeanu precizand ca Televiziunea Romana va fi "ingropata", daca nu va mai beneficia de aceasta forma de finantare, transmite Mediafax.

Cladirea TVRFoto: TVR

CNA a analizat, in sedinta de marti, o propunere legislativa de modificare a Legii 41/1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune prin care se elimina obligativitatea achitarii taxei radio-tv. Aceasta propunere legislativa a fost initiata de un grup de 14 deputati si senatori ai PSD.

Membrul CNA Gabriel Tufeanu a spus ca ar fi necesara organizarea unei intalniri intre membrii CNA, reprezentantii TVR si parlamentarii din Comisiile de Cultura.

"Si sa incercam sa salvam TVR, nu sa-l omoram", a spus Gabriel Tufeanu. El a mai afirmat ca, potrivit legislatiai in vigoare, Televiziunea Romana este administrata de 13 membri in Consiliul de Administratie, "care garanteaza in acest fel independenta TVR".

"Din cei 13, unul sigur tipa daca este o problema, pe cand la o televiziune privata probabilitatea sa tipe cineva e mai mica. Cine e independent pana la urma?", a spus Gabriel Tufeanu.

El a sustinut ca, daca initiativa legislativa privind eliminarea taxei TV va fi adoptata de Parlament, Televiziunea Romana va fi foarte afectata. "Ingroapa TVR, daca fac asta", a mai spus Tufeanu.

La randul sau, membrul CNA Valentin Jucan a spus ca Televiziunea Romana are un rol special si atributii speciale fata de societate, de aceea societatea trebuie sa contribuie la finantarea TVR.

In urma discutiilor, CNA a decis sa avizeze negativ aceasta initiativa legislativa.

Decizia a fost luata in unanimitate de membrii CNA prezenti la sedinta (Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu si Rasvan Popescu). Avizul CNA este unul consultativ.