Facebook a anuntat joi intrarea in universul sportiv, cu o noua platforma de actualitati sportive care va permite sutelor de milioane de utilizatori sa schimbe informatii despre evenimentele lor preferate, scrie AFP.

"Facebook Sports Stadium" va oferi actualizari online ale scorurilor meciurilor, va prezenta postarile prietenilor si comentarii precum si linkuri pentru vizualizare online.

Aceasta noua platforma va fi "un loc dedicat pentru experienta sporturilor in timp real, cu prietenii din lumea intreaga", a explicat directorul de produs, Steve Kafka, pe bogul sau.

"Cu 650 de milioane de fani ai sporturilor, Facebook este cel mai mare stadion din lume. Oamenii se indreapta deja spre Facebook pentru a sarbatori, a compatimi sau a vorbi raspicat cu prietenii lor si alti fani", a adaugat el, precizand ca platforma ofera "senzatia ca priviti direct meciul cu prieteniii vostri, chiar daca nu sunteti impreuna".

Serviciul este in curs de lansare pentru fotbalul american si va fi in scurt timp disponibil pentru alte sporturi precum baschetul si fotbalul.