Euforia TV se va transforma incepand din 8 martie in Happy Channel, o televiziune dedicata femeilor si care va difuza seriale consacrate, precum "Dr. House" si "Downtown Abbey", dar si productii sud-americane si un reality-show experiment, informeaza Antena Group, care detine acest post, potrivit Mediafax.

Euforia TV se pregateste de o schimbare majora. Astfel, incepand din 8 martie, Euforia TV se va numi Happy Channel, modificarile urmand sa fie facute atat la nivel vizual, cat si in structura de continut a televiziunii.

Happy Channel se va adresa in principal segmentului feminin din zona comerciala (femei din mediul urban cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani), dar va avea oferte dedicate si intregii familii.

Televiziunea se va pozitiona in zona televiziunilor militante, fapt care, potrivit Antena Group, este o abordare noua pe piata media din Romania. Astfel, noul post de televiziune isi propune nu doar sa ofere telespectatoarelor productii de calitate, targetate pe dorintele si asteptarilelor, ci si sa le reprezinte cauzele si sa militeze pentru ele, precizeaza Antena Group.

La nivelul structurii de programe, Happy Channel va continua seria productiilor deja consacrate, precum "Dr. House", "Downtown Abbey", "Suits" si "Prizoniera dragostei". Totodata, televiziunea va difuza si seriale noi, productii sud-americane (marca Televisa), europene si seriale americane.

Potrivit Antena Group, una din marile noutati pe care televiziunea Happy Channel le pregateste din 8 martie este "lansarea unei productii proprii, un reality-show experiment, un concept nou pentru piata TV din Romania si chiar din Europa".

"Happy Channel este un nume cu care am fost asociata acum ceva vreme. Drepturile de marca au fost insa cesionate catre Antena Group si ma bucur sa spun ca Happy Channel este acum exact rezultatul pe care eu mi-l doream: un canal de televiziune dedicat femeilor, dar si familiei, un post care, contrar tendintei de tabloidizare, ocoleste aceasta zona si vorbeste despre valori, despre puterea de a lupta, despre povesti frumoase si despre dreptul fiecareia dintre noi de a-si gasi fericirea! In strategia canalului pentru anii ce urmeaza exista si dezvoltarea unui serial romanesc", a declarat Ruxandra Ion, consilier de continut al Happy Channel.

Ruxandra Ion, un nume de referinta in productia de televiziune din Romania, a devenit, din luna decembrie, consultant de continut al Euforia TV.

Aceasta a obtinut, in septembrie 2014, prin intermediul societatii Act Smart Television SRL, o licenta audiovizuala de la Consiliul National al Audiovizualului (CNA), pentru a lansat o televiziune cu denumirea Happy Channel. Aceasta televiziune nu a fost insa pusa in functiune.

Pe de alta parte, pentru ca Antena Group sa poata transforma televiziunea Euforia TV in Happy Channel, este necesara obtinerea unui acord in acest sens din partea CNA. Consiliul nu a luat in discutie pana in prezent acest subiect, insa reprezentantii Antena Group ar urma sa faca demersurile in acest sens in urmatoarea perioada.