CNA a sanctionat, marti, postul Kanal D cu intreruperea emisiei timp de 10 minute, in intervalul de maxima audienta, pentru depasirea duratei legale de publicitate, potrivit Mediafax. Pentru aceeasi neregula, Antena 1 a primit cea mai mare amenda posibila - 200.000 de lei. Intreruperea emisiei este, conform legislatiei audiovizuale, o sanctiune mai aspra decat amenda.

Kanal D va trebui sa intrerupa emisia obisnuita timp de 10 minute, in intervalul 19.00-19.10, timp in care va trebui sa afiseze doar textul deciziei de sanctionare. Masura trebuie aplicata in termen de 24 de ore dupa ce postul primeste oficial decizia CNA.

Sanctiune a fost decisa pentru ca, in ultimele doua luni din 2015, Kanal D a difuzat peste zece ore de publicitate in plus fata de cat spune legea (12 minute/ora). In aceeasi perioada, Antena 1 a difuzat peste opt ore in plus.

CNA a tinut cont, in decizia sa, si de faptul ca postul Kanal D a incalcat repetat reglementarile ce limiteaza timpul de reclama. In decembrie, televiziunea primise amenda maxima, de 200.000 de lei, pentru ca depasise limita legala pentru publicitate cu 3 ore si 43 de minute.