Radu Mihai Tronaru, omul care ani de zile administrat, in acte, postul Romania TV, iese din actionariatul canalului controlat de Sebastian Ghita. Potrivit unui document depus la CNA si care urmeaza sa fie discutat maine in forul audiovizual, Catrinel Gheorghe, care in noiembrie 2015 a devenit principal asociat, va detine 100% din actiuni. Schimbarea vine in conditiile in care Romania TV a anuntat, la finalul anului trecut, iminenta atragere a unei investitii din partea unui "grup european de media".

Astfel, potrivit cererii de aprobare a schimbarii de actionariat, pe care CNA urmeaza sa o discute maine, societatea Ridzone Computers SRL, ce detine licenta pentru Romania TV, arata ca Radu Mihai Tronaru nu va mai avea 4% din companie, cat a detinut pana acum, iar participatia lui Catrinel Gheorghe va creste de la 96% la 100%.

In noiembrie, Catrinel Gheorghe preluase integral pachetul detinut la Ridzone de societatea RTV Satellite Net SRL, care asigura de facto activitatea postului. Atunci, reprezentantii postului spuneau, la CNA, ca in actionariat ar putea sa intre "un grup european de media", fara a preciza despre ce investitor era vorba. Detalii aici