Un nou cotidian generalist, primul in ultimii 30 de ani, The New Day, "neutru politic", va fi lansat in Marea Britanie in 29 februarie, a anuntat luni grupul Trinity Mirror, potrivit AFP.

"The New Day va fi un cotidian platit publicat de luni pana vineri" si care va fi "optimist" si "neutru politic", a precizat, intr-un comunicat, grupul de presa care publica tabloidul de stanga The Daily Mirror. De notat ca ziarul nu va avea un site.

Ziarul va avea 40 de pagini zilnic si va fi disponibil gratuit in ziua lansarii in peste 40.000 de puncte de vanzare, inainte de a fi vandut cu 25 pence (0,32 euro) timp de doua saptamani, iar ulterior cu 50 pence (0,64 euro).

Acest cotidian, care va fi complet autonom de Daily Mirror, "va acoperi povesti importante de maniera echilibrata, fara sa i se spuna cititorului ce sa gandeasca" si "va viza un larg public de femei si barbati care cauta ceva diferit si de negasit in prezent".

"Exista multi oameni care nu cumpara ziare in prezent, nu pentru ca nu mai iubesc ziarele si pentru ca ceea ce este disponibil in chioscuri nu corespunde cu asteptarile lor", a afirmat Alison Philips, care va fi redactor sef al noului ziar.

"Peste doua milioane de oameni au incetat sa mai cumpere un ziar in ultimii doi ani dar noi credem ca un mare numar dintre ei poate fi sedus de produsul adecvat", crede Simon Fox, director general la Trinity Mirror.

Acest anunt vine la zece zile dupa anuntul opririi editiei print a ziarului The Independent, ale carui vanzari erau in cadere libera de cativa ani.

Cu circa 55.000 de ziare vandute zilnic, The Independent, nascut in 1986, este cotidianul national cel mai prost vandut din Marea Britanie, mult in urma tabloidelor precum The Sun sau Daily Mail sau nume precum Times, Guardian sau Daily Telegraph.

"Disparitia foarte trista a The Independent si Independent on Sunday nu are nicio legatura cu calendarul lansarii" noului cotidian, a precizat la BBC Simon Fox, adaugand ca "The New Day" nu va avea un site, chiar daca va fi prezent pe retelele sociale.