Documentarul "Dezastrul din Colectiv", care are ca subiect tragedia produsa in clubul bucurestean pe 30 octombrie, va fi difuzat in premiera de Discovery Channel pe 13 martie, incepand cu ora 22:00. Documentarul are 44 de minute si va prezenta in ordine cronologica faptele care s-au petrecut in acea noapte in Bucuresti, asa cum au fost relatate de cei direct implicati - supravietuitori, familii ale acestora, autoritati si cadre medicale care au luat parte la operatiunile de salvare. De asemenea, va fi si o reconstituire a momentelor de dinainte si de dupa izbucnirea incendiului, informeaza Agerpres.

Protestele ColectivFoto: Alex Mihaileanu

Nick Allder, expert international in efecte speciale, multiplu premiat pentru productii precum "Alien" (1979) sau "Al cincilea element" (1997), a luat parte la realizarea acestui proiect in calitate de consultant pentru aspecte ce tin de siguranta.

Documentarul este comisionat de catre Discovery Networks, prin producatorul executiv Charlotte Reid, unei echipe romanesti conduse de Mihai Predescu, producator cu peste 20 de ani de experienta in domeniul productiei TV internationale. Pe durata acestui program nu vor fi difuzate mesaje comerciale.

"Suntem extrem de recunoscatori fata de martorii implicati in aceasta productie, pentru curajul si deschiderea lor de a-si face cunoscute povestile, astfel incat publicul sa inteleaga mai bine ce s-a intamplat pe 30 octombrie 2015. Multumita lor, am reusit sa aprofundam intr-o maniera echilibrata evenimentele din acea noapte, oferindu-le telespectatorilor o perspectiva ampla asupra acestei tragedii", declara Charlotte Reid, producator executiv pentru Discovery Networks International.