Uniunea Europeana de Radio si Televiziune (European Broadcasting Union - EBU), alianta internationala ce reuneste societatile publice de radio si televiziune, ii cere premierului Dacian Ciolos sa "intervina urgent" pentru salvarea TVR. Intr-o scrisoare transmisa lui Ciolos de directorul general EBU, Ingrid Deltenre, organizatia spune ca a facut tot ce i-a stat in putinta sa ajute Televiziunea publica din Romania, dar "din nefericire situatia s-a inrautatit". EBU aminteste si de datoria de 15 milioane de euro pe care o are de recuperat de la TVR.

  • Interventia EBU are loc in contitiile in care, potrivit surselor HotNews.ro, este iminenta declansarea procedurilor care sa permita intrarea TVR in insolventa - detalii aici.

Sefa EBU ii transmite premierului roman ca "TVR se confrunta cu un colaps financiar total, cauzat de datorii semnificative. In plus, managementul temporar (n.red.: TVR este condus acum de un director interimar si nu are consiliu de administratie) nu poate incepe reforme strategice".

Criza TVR, avertizeaza EBU, "nu mai poate fi ignorata si este nevoie de decizii urgente in privinta viitorului institutiei". Printre masurile identificate de Ingrid Deltenre: reforma profunda si prevederi legislative noi care sa raspunda tuturor intrebarilor-cheie legate de guvernanta si finantarea sustentabila a serviciului public de televiziune, "pe baza propunerilor TVR".