Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri seara, cu ocazia unei vizite efectuate in judetul Bistrita-Nasaud, ca intrarea TVR in insolventa ar putea sa fie singura solutie de salvare a televiziunii publice, potrivit Agerpres.

"Am discutat cu domnul Tariceanu. S-ar putea sa fie singura solutie. Obiectivul nostru ramane acelasi, sa salvam TVR. Deja colegii nostri au inceput sa elaboreze amendamentele la lege, in asa fel incat, chiar daca intra in insolventa, sa nu poata sa mearga mai departe, spre faliment. O sa aprobam o situatie speciala pentru TVR, pentru ca este institutie de interes national, de interes public. Este pacat ca s-a ajuns aici si ca Guvernul nu vrea sa se implice", a spus Dragnea.

Liderul social-democrat a tinut sa precizeze sa partidul sau este interesat de depolitizarea conducerii TVR si de desemnarea unui manager in baza unui concurs organizat de Consiliul de Administratie, iar aceasta depolitizare ar trebui extinsa si la radioul public.

Intrebat daca se impune majorarea taxei radio-TV pe care o plateste populatia, Liviu Dragnea a spus ca nu sustine o astfel de initiativa.

"Eu nu sustin si nu sunt de acord cu majorarea taxei pe care o plateste populatia pentru TVR. Categoric nu, nu mai e nevoie sa punem taxe. Daca nu gasim alta solutie, ramanem la solutia insolventei. Acolo trebuie o alta abordare manageriala, dar nu putem sa punem populatia sa plateasca neperformanta. PSD nu sustine majorarea taxei", a declarat Dragnea.

Liviu Dragnea se afla intr-o vizita de doua zile in judetul Bistrita-Nasaud. Vineri, acesta a participat la petrecerea de Ziua Femeii organizata de filiala PSD Bistrita-Nasaud, unde le-a oferit flori colegelor de partid, iar seara a participat la inaugurarea unei sali de sport in comuna Budacu de Jos, investitie realizata prin Compania Nationala de Investitii care s-a ridicat la aproximativ 2,5 milioane lei.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat ca luni va finaliza un set de masuri legislative pentru modificarea Legii de functionare a SRTV, care sa permita televiziunii publice sa intre in insolventa.

"Pana luni, voi pregati pachetul de modificari legislative la Legea de functionare a Televiziunii, in asa fel incat aceasta procedura sa poata sa fie demarata, procedura de insolventa, care apara televiziunea de creditori intr-o anumita formula. Vreau sa fac o mica paranteza. Legea insolventei poate sa duca, pentru societatile comerciale, inclusiv la faliment. Ei bine, voi pune o prevedere explicita potrivit careia televiziunea publica sa nu poata sa fie declarata in faliment, avand in vedere ca este o institutie de interes public", a scris Tariceanu vineri pe pagina sa de Facebook.

El a precizat, intr-o emisiune la TVR, ca a avut o reuniune cu specialisti in insolventa pentru "a analiza solutia fezabila (...) pentru o salvare si redresare a televiziunii, care, insa, trebuie sa fie acompaniata de o actiune a Guvernului".