Calin Popescu-Tariceanu a declarat luni ca in noul Consiliu de Administratie al televiziunii publice va propune ca membru plin pe Cristian Hadji-Culea, iar ca supleant pe Marius Epure.

"O sa comunicam astazi. Este fostul director al TVR din perioada 1998 - 2002, regizorul Cristian Hadji-Culea, care este directorul Teatrului National de la Iasi. Si supleant - Marius Epure, cel care a fost si in Consiliile trecute", a precizat Tariceanu, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Grupurile parlamentare urmeaza sa desemneze reprezentanti in CA al SRTv.

News.ro a relatat sambata ca UNPR urmeaza sa il propuna pe Florin Condurateanu.

Potrivit actualei legi de functionare a Societatii Romane de Televiziune, cele opt locuri in Consiliul de Administratie care revin partidelor parlamentare sunt impartite astfel: PSD - trei locuri, PNL - doua locuri, ALDE si UNPR cate un loc, UDMR - un loc.

Conducerea Televiziunii publice a declansat alegerile interne prin care angajatii institutiei isi vor desemna doi reprezentanti in viitorul Consiliu de Administratie.

Alegerile din cadrul TVR vor avea loc in perioada 11-20 martie. Candidaturile pot fi depuse vineri 11 martie, intre orele 12.00-19.00, sambata 12 martie si duminica 13 martie intre orele 10.00-16.00. Votul va avea loc pe 17 martie, iar rezultatele finale vor fi anuntate duminica, 20 martie.

In prezent, TVR functioneaza fara Consiliu de Administratie, dupa ce ultimul consiliu a fost demis prin respingerea raportului de activitate de catre Parlament. Conform legislatiei in vigoare, CA al TVR are 13 membri, dintre care doi sunt propusi de catre angajati, iar ceilalti sunt nominalizati de catre grupurile parlamentare, guvern, presedintie si minoritatile nationale. Componenta finala este aprobata de Parlament.

Desemnarea noului CA vine in conditiile in care in Parlament se pregateste o modificare a legislatiei actuale, care sa permita intrarea in insolventa a TVR, institutie grav afectata de probleme financiare.