Conducerea televiziunii Al-Jazeera, canalul de stiri creat in urma cu 20 de ani de familia regala din Qatar, a anuntat concedierea a 500 de angajati dintr-un total de 4.500, in intreaga lume, majoritatea vizand insa sediul din Doha, scrie Le Figaro.

Majoritatea plecarilor nu va viza ziaristii, precizeaza sursa citata.

Potrivit directorului general, Mostefa Souag, "au fost studiate toate optiunile" pentru mentinerea competitivitatii televiziunii. In final, a fost aleasa reducerea numarului de angajati pentru a garanta angajamentul AL-Jazeera "in ziarismul de calitate, independent si percutant in intreaga lume", a spus Mostefa Souag, intr-un comunicat.

Aceste concedieri vin in momentul in care Qatarul, un mare producator de gaz natural si de petrol, se confrunta cu reducerea preturilor energetice. Tara se asteapta la un deficit bugetar de peste 12 miliarde de dolari in 2016, primul in ultimii 15 ani.

In 13 ianuarie, televiziunea a anuntat inchiderea in aprilie a Al-Jazeera America, la doar doi ani si jumatate de la lansare.

"Aceasta decizie este motivata de faptul ca modelul nostru economic pur si simplu nu mai este viabil avand in vedere provocarile economice pe care le cunoaste piata media americana", spunea atunci directorul general al grupului, Mostefa Souag.