Consiliul de Administratie al TVR a desemnat-o miercuri dimineata pe Monica Ghiurco, din partea angajatilor televiziunii publice, pentru potul de presedinte director general al institutiei, potrivit informatiilor Hotnews.ro. Ghiurco a fost aleasa cu 7 voturi pentru, in timp ce contracandidata sa, Irina Radu, a obtinut 6 voturi.

Propunere CA va fi inaintata Parlamentului, care urmeaza sa voteze numirea unui nou presedinte director general al TVR la inceputul saptamanii viitoare.

A fost a treia incercare a Consiliului de Administratie de a propune un presedinte director general, dupa cele din ultimele saptamani, in care au incercat sa obtina nominalizarea - fara a obtine un vot majoritar in CA - membrii Monica Ghiurco, Irina Radu (directorul interimar al TVR in ultima jumatate de an), Radu Carp, Doina Gradea si George Orbean. Primul nominalizat - George Orbean - a fost respins de catre Parlament.

Monica Ghiurco s-a pronuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, impotriva planului de modificare a legii care ar permite intrarea TVR in insolventa, plan promovat de presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu si sustinut de PSD.