Angajatii Televiziunii publice au fost anuntati, astazi, ca fostul producator general Cristian Zgabercea, suspendat din functie anul trecut din cauza implicarii sale in dosarul lui Nicusor Constantinescu, va reveni in televiziune ca urmare a unei decizii a Tribunalului Bucuresti, potrivit informatiilor HotNews.ro.

Zgabercea a fost suspendat din functie pe o perioada determinata dupa ce a fost trimis in judecata in dosarul lui Nicusor Constantinescu. Ulterior, conducerea de atunci a TVR nu a admis revenirea lui pe post, fapt pentru care el a dat in judecata institutia.

Cristian Zgabercea a fost trimis in judecata de DNA pentru complicitate la abuz in serviciu, constituire a unui grup infractional organizat si evaziune fiscala, in dosarul lui Nicusor Constantinescu. La data comiterii faptelor, Zgabercea era consilierul presedintelui CJ Constanta.

La sfarsitul lunii august, TVR il impiedica, printr-o decizie a Resurselor Umane, pe Zgabercea sa revina pe post, iar el a contestat decizia respectiva in instanta. De la plecarea sa, postul de producator general a fost ocupat un timp de Titi Dinca, iar mai tarziu, tot pentru o perioada interimara, de Liviu Nicolescu, director al studiourilor centrale al TVR.

  • Pe 30 martie a.c., Tribunalul Bucuresti a admis actiunea prin care Zgabercea "contesta decizia de suspendare a contractului de munca".

In anuntul de luni, angajatii sunt informati ca Zgabercea "revine pe post si isi reia atributiile detinute inainte de emiterea actului DRU (...). Dl Zgabercea isi reia sarcinile de Coordonator cu atributii de Producator General al S.R.T.V.".

De notat ca Liviu Nicolescu, cel care a ocupat in ultima perioada pozitia de producator general interimar, apare acum in functia de director general adjunct al CNAS (exercitare temporara), iar pe pagina sa LinkedIn mentioneaza ca a ocupat functia de director al studiourilor centrale TVR pana in martie 2016. TVR nu a transmis, pana la aceasta ora, lamuririle solicitate de HotNews.ro in privinta acestuia.