Jurnalistul Rares Bogdan a declarat marti, la sedinta Consiliului National al Audiovizualului, ca presedintele Klaus Iohannis i-a propus, la jumatatea lunii martie, sa fie reprezentantul Presedintiei in Consiliul de Administratie al televiziunii publice, relateaza Agerpres.

Rares BogdanFoto: Agerpres

Rares Bogdan a fost prezent in sedinta CNA de marti pentru a discuta despre emisiunea pe care o modereaza, "Jocuri de putere", din 17 martie. In acea emisiune, el a vorbit despre cazul Oanei Stanciulescu - propusa in CA al TVR. Mai multi intelectuali au semnat o scrisoare impotriva numirii lui Stanciulescu, pe motiv ca aceasta, in cariera sa, ar fi fost foarte activa in "cultivarea memoriei unor personalitati si valori de extrema dreapta din istoria culturii romanesti".

Jurnalistul a spus ca primul telefon din partea Presedintiei ar fi venit in pauza emisiunii sale de pe 17 martie.

"Vineri dimineata, (...) in pauza emisiunii, am fost sunat de catre un domn sa mi se spuna ca presedintele Romaniei vrea sa vorbeasca cu mine, dansul fiind la Bruxelles, sa imi faca o propunere. Am acceptat sa vorbesc cu dansul. (...) Am sunat, am vorbit cu consilierul domniei sale si domnul presedinte mi-a spus: "As vrea sa mergi la TVR din partea mea, din partea Presedintiei Romaniei ca reprezentant in Consiliul de Administratie si, ulterior, propunere de presedinte - director general"", a sustinut Rares Bogdan.

Acesta a afirmat ca, in cazul in care refuza, o a doua numire ar fi fost jurnalistul Catalin Tolontan. "Erau doua propuneri: eu si urma ca, daca eu nu accept, sa ii propuna domnului Tolontan. Asa s-a si intamplat", a adaugat jurnalistul.

Rares Bogdan a mai spus ca a refuzat, pentru ca nu a dorit sa puna Presedintia intr-o lumina similara cu cea in care s-a aflat PNL cu propunerea Oanei Stanciulescu.

"L-am sunat inapoi pe domnul presedinte, i-am spus: "domnule presedinte, va multumesc, nu cred ca este oportun". (...) 70% din refuzul meu, daca nu 90%, a fost ca eram absolut convins ca il pun pe presedintele Romaniei sa fie in aceeasi situatie cu PNL. In cazul in care nu exista scrisoarea celor 40 si reactia mea, da, va spun ca as fi spus "Da", cu riscul sa nu mai apar pe sticla, dar din dorinta de a face ceva la televiziunea publica", a aratat Rares Bogdan.