Excluderea TVR din European Broadcasting Union, din cauza datoriilor istorice, afecteaza numai in luna mai difuzarea a trei competitii sportive. Site-ul specializat Paginademedia.ro prezinta competitiile care risca sa nu mai fie pe post din cauza excluderii din organismul european, dar si preturile cu care Televiziunea publica a achizitionat parte din competitii.

Cele mai multe din competitiile sportive de pe TVR au fost cumparate prin EBU, care a negociat direct cu organizatorii competitiilor si apoi cu posturile TV membre. Aproximativ trei sferturi din competitiile sportive de pe TVR au fost achizitionate prin intermediul organizatiei europene, care a decis excluderea TVR, din cauza unei datorii istorice.

Primele competitii in pericol sa nu mai fie transmise:

  • Campionatele Europene de Canotaj (la inceputul lunii mai). TVR ar urma sa transmita doar finalele competitiei, la care participa si reprezentanti ai Romaniei.
  • Campionatele Europene de Inot. Se desfasoara in luna mai, iar TVR ar fi trebuit sa aiba sapte zile de transmisii.
  • Campionatele Europene de Gimnastica de la Berna - timp de o saptamana, la sfarsitul lui mai si inceputul lui iunie.

Reamintim ca EBU a anuntat oficial ca va exclude Romania din randul membrilor, in contul unor datorii istorice de 10 milioane de euro. Primul efect: Romania a fost exclusa de la Eurovision, astfel ca Ovidiu Anton nu va urca pe scena concursului european.

Citeste restul articolului pe Paginademedia.ro